Akif Beki: 'Onlar konuşur, AK Parti yapar' sloganı, iktidarın aleyhine böyle döndü işte

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'lafına gelerek' KYK borçlarında geri ödemenin ana para üzerinden yapılma kararı vermesine değindi; "Muhalefet söylemese, zorlamasa iktidarın bir şey yapacağı yoktu" dedi.

Akif Beki: 'Onlar konuşur, AK Parti yapar' sloganı, iktidarın aleyhine böyle döndü işte

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) olan borçlarda sadece ana paranın ödeneceğini açıklamasına değindi.

Söz konusu fikrin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait olduğunu hatırlatan Beki, "Muhalefet söylemese, zorlamasa iktidarın bir şey yapacağı yoktu. Bu ortadayken 'teşekkürler Erdoğan' etiketiyle Twitter’da karşı kampanya açarak, Bay Kemal’e mal edilmesini önlemek zor" dedi; ardından şunları kaydetti:

'KAMUOYUNDA 'İKTİDARA BUNU YAPTIRSA YAPTIRSA KILIÇDAROĞLU YAPTIRIR' KANAATİ YERLEŞİYOR'

"Sırada EYT sorunu var ve Kılıçdaroğlu, onu da çözdürmeyi şimdiden üstlendi. Kamuoyunda, ‘burnundan kıl aldırmayan iktidara, yaptırsa yaptırsa bunu Kılıçdaroğlu yaptırır’ kanaati yerleşiyor giderek.

'MUHALEFET UMUT KAPISI HALİNE GELİYOR; 'ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR' SLOGANI, AK PARTİ'NİN ALEYHİNE BÖYLE DÖNDÜ İŞTE'

Çözüm oradan bekleniyor, muhalefet umut kapısı haline geliyor. 'Onlar konuşur, AK Parti yapar' sloganı, AK Parti’nin aleyhine böyle döndü işte. İktidar, muhalefeti terörist göstererek ön kesmek, etkisini kırmak istiyor.

Fakat siyasi rekabeti, terörle mücadele havasına sokmanın ters teptiği nokta da aynı. Millet, iktidarla muhalefet arasındaki rekabetin tadını almışken demokrasinin nimetlerini terk eder mi bir daha? Meydanı tek tabanca bir iktidara bırakır mı? Tek kale maç oynatır mı?

'MİLLET KİME TEŞEKKÜR EDECEĞİNİ BİLİR'

AK Parti propagandası, muhalefeti düşmanlaştırarak demokrasinin altını oyarken bindiği dalı kesiyor aslında. Millet kime teşekkür edeceğini bilir, şaşırmaz. (...)"

Etiketler
Akif Beki Muhalefet Para AK Parti