'Mevlüt Uysal hedefi bir hayli şaşırmış gibi'

Karar yazarı Elif Çakır, "Hedef ben değilim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" söyleminin genelde AKP'li siyasetçiler tarafından muhalefete karşı kullanıldığını belirterek "Sayın Uysal bu bağlamda hedefi bir hayli şaşırmış gibi" dedi.

'Mevlüt Uysal hedefi bir hayli şaşırmış gibi'

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ın yargıyı ve üst düzey isimleri kullanarak ihalelerde usulsüzlük yaptığını ileri sürdü. Uysal'ın buna yanıtı ise "Hedef ben değilim” oldu; 'kendisi üzerinden Cumhurbaşkanı'na bir hamle yapılıyor olabileceğini' savundu.

Gelişme kamuoyunda en çok konuşulan konularken biri olurken, Karar gazetesi yazarı Elif Çakır Uysal'ın sözlerini köşesine taşıdı.

"Şaka gibi ama gerçek. Öyle ya Sayın Uysal kendisini hedef alan gazetenin iktidar karşıtı olduğuna inanmasa neden 'hedef ben değilim, Erdoğan' desin ki, değil mi ama?" diye soran Çakır, şöyle devam etti:

"Tuhaf ama böyle bir durumla da karşılaştık. Elbette 'Hedef ben değilim, Erdoğan' diyerek kendisini savunan ilk AK Partili siyasetçi değil Sayın Uysal.

AK Partili Subaşı Belde Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da kendisi hakkında çıkan olumsuz haberler üzerine kendisini 'Hedef ben değilim, asıl hedef Cumhurbaşkanımız Erdoğan' diyerek savunmuştu. (16 Eylül 2017)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Sedat Peker’in iddialarına ilişkin açıklama yapmak üzere TRT’ye çıktığında 'Özne kesinlikle ben değilim. Hedef Türkiye. Nedeni ise bu hükümetin bir mensubu olmam' diyerek kendisini savunmuştu.

Görüyorsunuz, 'hedef ben değilim, Erdoğan' diyerek kendisini savunan ilk isim değil Uysal ama durum biraz farklı.

Zira bu slogana sığınan AK Partili siyasetçiler bunu muhalefetin iddialarına karşı kullanıyorlardı. Sayın Uysal bu bağlamda hedefi bir hayli şaşırmış gibi."

Etiketler
Elif Çakır Mevlüt Uysal Recep Tayyip Erdoğan Muhalefet