Kur Korumalı Mevduat'ın maliyetini hatırlatan Faik Öztrak: Milletin vergileri bir avuç mudiye akıyor

CHP sözcüsü Faik Öztrak, Kur Korumalı Mevduat sisteminin maliyeti ve Hazine'ye yükü hakkında sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Kur Korumalı Mevduat'ın maliyetini hatırlatan Faik Öztrak: Milletin vergileri bir avuç mudiye akıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi politikaları ile Merkez Bankası'nı yönlendirmesinin ardından verilen faiz indirimi kararları Eylül ayından bu yana Türkiye'yi enflasyon ve liranın değer kaybı ile olumsuz etkiledi.

2021 Eylül ayında 7,20 lira seviyesinde olan dolar kuru bugün 17 lira 20 kuruşun üzerinde seyretti.

Öte yandan doların 18 liranın üzerine çıkması nedeniyle 21 Aralık 2021 tarihinde Kur Korumalı Mevduat sistemi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Piyasya yapılan müdahaleler de dolar kurunun yükselişini kalıcı olarak durduramazken ilaç piyasası da durumdan olumsuz etkilendi.

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,bugün sosyal medya hesabından Kur Korumalı Mevduat’ın (KKM) bütçeye yükü ile ilgili açıklama yaptı.

Öztrak şu mesajı paylaştı:

"Hazine'ye tek kuruş yükü olmayacak dedikleri KKM 'nin, bütçeye yükü gittikçe kabarıyor. Haziran'da bütçeden çıkan para 16,1 milyar lira. Buna TCMB'nin katlandığı yük de dahil değil. KKM 'nin dört aylık maliyeti 37 milyar lirayı aştı. Milletin vergileri bir avuç mudiye akıyor.”

Etiketler
Faik Öztrak Vergi