15 Temmuz anısı: 'AKP'li vekil arayıp 'Bakarsın ilerleyen saatlerde hava değişir, kendini ateşe atma' dedi, şu an üst düzey yönetici'

15 Temmuz'da AKP'de siyaset yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, darbe girişimi sırasında iktidar partisine mensup bir milletvekilinin kendisini arayarak "Bakarsın ilerleyen saatlerde hava değişir, kendini ateşe atma" dediğini söyledi.

15 Temmuz anısı: 'AKP'li vekil arayıp 'Bakarsın ilerleyen saatlerde hava değişir, kendini ateşe atma' dedi, şu an üst düzey yönetici'

AKP saflarında üç dönem Rize Milletvekili olarak görev yapan, şimdilerde DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Hasan Karal, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki FETÖ yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişimine dair bir anısını anlattı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Karal, İstanbul Boğaz Köprüsü'nde görev yapan Rizeli polisin "Jandarma silahımızı alıyor" şeklindeki telefonu üzerine darbeyi öğrendiğini, bir grup partili ile silahlanarak Rize İl Jandarma Komutanlığı'na gittiğini söyledi; ardından şunları kaydetti:

'KENDİNİ ATEŞE ATMA'

"Bir milletvekili aradı. Dedi ki, 'Nerdesin?' 'Şu an alayı basıyorum' dedim. 'Çok ileri gitme, bakarsın ilerleyen saatlerde hava değişir. Kendini ateşe atma' dedi. Ben 'Şerefsizlik yapma! Alçak herif! Ne biçim konuşuyorsun!" diye tepki gösterdim."

Karal, o tarihte milletvekili olan bu kişinin şu an AKP'de üst düzey yöneticilik yaptığını öne sürdü. Bu kişiyi partiye bildirdiğini anlatan Karal, "Adam ödüllendirildi" vurgusunu yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

"O akşam TBMM'ye gelmeyen milletvekilleri arasında bugün partide ve bürokraside yönetici olanlar var. Şöyle mazeret bildirdiler: 'Dışarı çıkamadık ve bomba altındaydık.' Hepsi de meclise uzaklıkları 10 dakikayı geçmeyen evlerde oturuyor. Gitmediler kardeşim.

Risk almak istemediler. Geçmişlerini karıştırdığımız zaman örgütle bağlantıları var. Daha önce illerinde ve ilçelerinde örgütte yöneticilik yapmışlar. Erdoğan, 'Çocuklarınızı bunların okullarından alın' dediği zaman 17-25 Aralık'tan sonra milletvekilleri ve bakanlardan çocuklarını okullardan almayanlar, 'Psikolojisi bozulur' diye bir sene daha okutanlar vardı. Bunlar bakandı, bakan. Milletvekiliydi. Hala AK Parti'deler. Kimi belediye başkanı, kimi milletvekili.

'ŞİMDİ TAYYİP BEY'LE BERABER MİLLET İTTİFAKI'NA SALLIYORLAR, ÇILDIRIYORUM'

Bizim AK Parti'yi niye bıraktığımızın sebepleri bunlar. Sapla saman birbirine karışmış. Yalandan FETÖ-Metö mücadelesi! O akşam MHP'nin attığı tweti biliyorsunuz, kimse sokağa çıkmasın diye. Şimdi Tayyip beyle beraber Millet İttifakı'na sallıyorlar. Çıldırıyorum."

Etiketler
Kars 15 Temmuz DEVA Partisi Milletvekili