Erdoğan'ın başdanışmanının tepki çeken 28 Şubat açıklamasına yanıt: 'Dün Fethullah'a dokunulunca Pensilvanya'ya koşanlar devletin en tepesine yerleşince sonuç bu oluyor'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun, FETÖ'cü savcı tarafından başlatılan ve AKP döneminde devam ettirilen 28 Şubat davasıyla ilgili yazısına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'ın yanıtı tepki topladı.

Erdoğan'ın başdanışmanının tepki çeken 28 Şubat açıklamasına yanıt: 'Dün Fethullah'a dokunulunca Pensilvanya'ya koşanlar devletin en tepesine yerleşince sonuç bu oluyor'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun, FETÖ'cü savcı tarafından başlatılan ve AKP döneminde devam ettirilen 28 Şubat davasıyla ilgili yazısına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış’ın yanıtı tepki çekti.

Barış Terkoğlu dün yayımlanan yazısında, Erbakan’ın saklanan konuşması üzerine “Görüntüyü izledim. Necmettin Erbakan söze şöyle girmişti: 'Bütün ulusumuzun takip ettiği gibi, 18 Haziran günü, bizim DYP ile bir yıl önce yapmış olduğumuz protokolümüz uyarınca, protokolümüze uyarak Sayın Demirel’e başbakanlıktan istifa mektubumu sunmuştum’” diye yazmıştı.

ERDOĞAN'IN BAŞDANIŞMANINA YANIT EMEKLİ ALBAYDAN GELDİ

28 Şubat davasının yeniden görüldüğü ve 80 yaşın üzerindeki emekli generallerin hapse atıldığı günlerde davanın kumpas olduğunu hatırlatan Terkoğlu’na yanıt ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış’tan yanıt geldi.

Akış, tepki çeken açıklamasında, "Fetö’nün okullarına teslim olması için mi bu operasyonu düzenlediler? 28 Şubat olduğu için Fetö askeriyeye sızdıracağı elemanların annelerinin başı açık fotoğrafını almakta hiç zorlanmadı” dedi.

Akış’a yanıt veren 28 Şubat davası mağdurlarından emekli Albay Alican Türk, "Bence de laf kalabalığı yapmaya hiç gerek yok! Fetullah'a dokunacak olan sivil otoritelerdi, sivil siyasetti. Ama onlar dokunmak yerine aksine tantanalı gösterilerle Fetullah'ın bankalarını açtılar, devletin darphanesinde onun adına para bastılar bilmem hangi cemiyetin düzenlediği törende onu ayakta karşıladılar, her lafını ayakta alkışladılar, birlikte salya sümük ağladılar, onunla fotoğraf çektirmek için kuyruğa girdiler, çocuklarını Fetullah'ın okullarında okutmak için kuyruğa girdiler” dedi.

Alican Türk devamında şunları ifade etti:

İcazet almak için ta ABD'ye gidip sümüklü mendilinde keramet aradılar, "Hoca Efendi çağımızın din âlimidir, ona terörist demek alçaklıktır" dediler, onu yargılamaya kalkan savcıların - hâkimlerin önünü kestiler... Velhasıl her istediğini verdiler. Evet, Fetullah için "ne istediler de vermedik" diyen sadece Erdoğan değildi; o dönemde başta siyaset kurumu olmak üzere cübbelisiyle-cübbesiziyle neredeyse bütün tarikat ve cemaatler, hatta 2. Cumhuriyetçiler, sol demokratlar bile ona toz kondurmuyorlardı. İşte, 28 Şubat'ta askerlerin FETÖ'ye dokunmadığını, hatta koruduğunu, "babalık yaptığını" söyleyenler önce dönüp aynaya baksınlar. Fetullah ve avanesi o dönemi en az zararla atlatabildiyse bunun tek sebebi, Fetullah'a laf söyletmeyenlerdir. Son olarak şunu da söyleyerek bitireyim:

28 Şubat bal gibi bir darbeyse, bir suç ise, o davayı hazırlayanlar neden sahtekârlıklara başvurup düzmece belgeler hazırlama ihtiyacı hissettiler? Neden hukuksuz, usulsüz bir yargılama yapıldı? Doğru söylüyorsunuz, laf kalabalığı yapmaya gerek yok. O döneme ilişkin bütün gerçekler aydınlandı Mustafa Bey... Artık o eski propagandalar işe yaramayacak. Türk Milleti 28 Şubat'ın ne olduğunu belgeleriyle doğru ve gerçek şekilde öğrenecek!”

FETHULLAHA DOKUNULUNCA PENSİLVANYA'YA KOŞANLAR BUGÜN DEVLETİN EN TEPESİNDE

Gazeteci Barış Terkoğlu da Alican Türk'ün paylaşımını alıntılayarak Erdoğan'ın başdanışmanına "Dün Fethullah'a dokunulunca Pensilvanya'ya desteğe koşan adamlar, bugün devletin en tepesine yerleşince, sonuç bu oluyor. Dün '28 Şubat yüzünden hasret kaldık' dedikleriyle, bugün sözde düşman olunca tarihi yeniden yazıyorlar" diye yanıt verdi.

Etiketler
FETÖ Barış Terkoğlu Cumhuriyet Gazetesi