CHP'li Emre'den Erdoğan'a 'NATO' tepkisi: Algılarla kamuoyunu yanıltmayın, milleti kandırmayın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “YPG/PYD ve FETÖ terör örgütlerinin terör örgütü olarak NATO kayıtlarına girmiştir” sözlerini CHP’li Yunus Emre gerçekleri çarpıtma olarak değerlendirdi.

CHP'li Emre'den Erdoğan'a 'NATO' tepkisi: Algılarla kamuoyunu yanıltmayın, milleti kandırmayın!

CHP İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Yunus Emre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YPG/PYD ve FETÖ terör örgütlerinin terör örgütü olarak NATO kayıtlarına girmiştir açıklamasına verdiği yanıtta “algılarla kamuoyunu yanıltmayın, milleti kandırmayın” dedi.

CHP’li Emre yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliklerine karşı birkaç aydır gündeme getirilen blokajın kalkmasına sebep olan Üçlü Mutabakat metni, söz konusu ülkeler nezdinde güvenlik ve terör ile ilgili endişelerimizin kabul görmesi bakımından önemlidir.

Ancak işin aslı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün AK Parti’nin geçmiş dönem belediye başkanları ile yaptığı toplantıda söylediği gibi değildir. Cumhurbaşkanı PYD/YPG ve FETÖ terör örgütlerinin terör örgütü olarak NATO kayıtlarına girdiğini iddia etmektedir.

Bir kere imzalanan metin NATO üyeleri arasında imzalanan resmi bir metin değildir. Üçlü Mutabakat NATO’ya üyelik için başvuran, henüz üyelik statüsü kazanmayan İsveç ve Finlandiya ile Türkiye arasında, bu üç ülkenin birbirlerinin hassasiyetlerini anladıklarını ifade eden bir metindir, bir taahhüttür.

Tüm üyelerin kabul ettiği Stratejik Konseptte ise tüm ülkeler açısından terörün her türü ile mücadele edileceği kayıt altına alınmıştır ki bu da bir ilk değildir. NATO’nun geçmiş stratejik konseptlerde de terörle mücadele taahhüdü yer almaktadır.
Madrid zirvesi skandallarla dolu bir toplantı oldu. Türkiye’de muhalefete türlü hakaretlerde bulunan Erdoğan, NATO üyesi olmayan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin resmi yemeğe katılmasını engellemedi dahası Anastasiadis’le sıcak bir sohbetin içine girmekten de geri durmadı. İçeride her türlü muhalefete düşmanlık, dışarıda ise Biden ile bir fotoğraf karesi verebilmek için türlü teslimiyet politikasıyla karşı karşıyayız. Bu politika ayrıca içeride türlü yalan ve tezviratlarla sürdürülüyor.

PKK ve FETÖ Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden terör örgütleridir. Ancak Madrid Zirvesi sürecinde izlenen diplomaside başta ABD olmak üzere NATO üyelerine ve NATO’ya bu örgütlerin terör örgütü olarak kabul ettirildiğini açıklamak gerçeklerle bağdaşmamaktadır. İç politikada zafer kazanılmış havaları yaratmak için olgularla algıları karıştırmayın, algılarla kamuoyunu yanıltmayın, milleti kandırmayın! Bu örgütlerin terör örgütü olarak kabul ettirilmesi için tek adamın iki dudağında yürütülen dış politika ile değil, kurumsal devlet işleyişinin hakim kılınması ile mümkün olur. Dış politikada tarihi birikimimizi ve tecrübeli diplomatlarımızı devre dışı bırakarak her şeyin tek bir kişiye ve onun siyasi ikbaline indirgendiği AK Parti politikaları ile başarılamaz!”

Etiketler
YPG NATO FETÖ