'AKP, TSK içindeki hiyerarşiyi de bozacak bir hamle yaptı; gerekçesi anlaşılmış değil'

Gazeteci Sedat Bozkurt, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talebi üzerine Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler için emekli olma yaş şartını beş yıl uzatıldığını vurguladı; "TSK içinde hiyerarşiyi de iyice bozacak bir hamle yaptı AKP" dedi.

'AKP, TSK içindeki hiyerarşiyi de bozacak bir hamle yaptı; gerekçesi anlaşılmış değil'

'Ankara kulislerini iyi koklamasıyla' tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında AKP içinde Hulusi Akar dışında Milli Savunma Bakanlığı'na oturtulacak tek bir ismin dahi bulunmadığını söyledi.

"AKP’nin de içinde yer aldığı muhafazakâr sağ siyaset yıllarca genelkurmayın sivil iradeye, en azından başbakan yerine savunma bakanına bağlanmasını savundu ama iktidardaki ilk işi, Milli Savunma Bakanlığı gibi sivil siyasi bir makamı askerleştirmek oldu" diyen Bozkurt, şöyle devam etti:

"Bir genelkurmay başkanı o koltuğa oturdu. Bu da ayrıca bir dramdır. Bu nedenle, sivil makamı temsil eden Hulusi Akar’ı sürekli askeri üniforma benzeri giysi ile görüyoruz, her ziyaretinde askeri düzen ve asker selamlarına da tanıklık yapıyoruz.

TSK içinde hiyerarşiyi de iyice bozacak bir hamle yaptı AKP, Akar’ın talebi üzeri, genelkurmay başkanının emekli olma yaş sınırını Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler için 1’er yıllık sürelerle de olsa 5 yıl uzatıyor. Bunun gerekçesi halen anlaşılmış değil. Yapılacak seçimlerin sonuçlarına göre en geç 1 yıl sonra, belki de Erdoğan’ın tercihi ile bir ya da birkaç ay sonra bakanlık koltuğundan ayrılma ihtimali olan bir bakan böyle bir kurguyu niye yapar? Birileri anlatsa da öğrensek."

Etiketler
Yaşar Güler TSK Emekli Hulusi Akar