AKP’li Canikli, Kılıçdaroğlu’nu yalanlamaya çalıştı, gazeteci Cihan belgeleri paylaştı

Kılıçdaroğlu, dünkü konuşmasında, TMSF tarafından yapılan kayyım atamalarını gündeme getirdi ve kayyım atamalarında imzası olan AKP'li Canikli'ye sorular yöneltti. Canikli'nin yaptığı açıklamaları gazeteci Cihan yayınladığı belgelerle yalanladı.

AKP’li Canikli, Kılıçdaroğlu’nu yalanlamaya çalıştı, gazeteci Cihan belgeleri paylaştı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkındaki iddiaları sorması üzerine sessizliğini bozdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında gazeteci Metin Cihan’ın gündeme getirdiği bir dizi yolsuzluk zinciri üzerinden AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye seslendi.

Kılıçdaroğlu, “Malum 15 Temmuz sonrası tasarruf mevduat sigorta fonuna, ‘FETÖ’yle iltisaklı olan, neyse artık orada bir sürü kelime var; vatandaşların şirketlerini TMSF’ye devrettiler. Başlarına da birer kayyım atadılar. Güzel. Sonra piyasada simsarlar dolaşmaya başladı. Ellerinde kağıtlar, ‘Şu fabrikaya kaça almak istiyorsan, ben ayarlarım.’ Firma firma, sanayici sanayici gezdiler. Bazıları biz böyle bir rezalete ortak olmayız dediler ve çekildiler” dedi.

“MALI GÖTÜR HIRSIZLIĞI YAP KANUN ARKANDA KAPI GİBİ DURUYOR, SARAY DA ARKANDA KAPI GİBİ DURUYOR”

Canikli’yle ilgili iddiaları dillendiren Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Nureddin Canikli, AK Parti genel başkan yardımcısı, bir yakınını Boydak Holding’e kayyım olarak atıyor. Boydak, mobilya sektöründe bir dünya markası, kabul edelim. Bir süre sonra ‘Bizim yurt dışında depo yapmamız lazım.’ Almanya’da depo var. ‘Hayır Slovakya’da yapmamız lazım’ diyor. Oraya dünyanın parasını, 20 milyon avro gönderiyorlar. Bu deponun sahibi Ertunç Laçiner. Aynı zamanda kayyum. Canikli’nin atadığı. Bu para da adam da yok ortada.

Ama Canikli hiç konuşmuyor. Şimdi buradan Canikli’ye sesleniyorum. Niye konuşmuyorsun? Bu adamı niye koruyorsun? Daha vahim bir şey. ‘İktidara gelince bunun hesabını sorarız’ dersiniz. Bir kanun getirdiler. Bunu bizim Kayseri milletvekilimiz Çetin Arık, Binali Yıldırım’a soruyor. Nedir bu olay, diyor. Cevap verilmiş değil. Meclis başkanı da duysun. Bu ‘Meclis’i tanımıyorum’ demektir. Onu tanımıyorsa, seni de tanımıyor demektir. Seni tanımıyorsa, işimiz var demektir.

Aynı şekilde Fuat Oktay’a da soruyor. Ondan da tık yok. Ya bunların hepsi bunun ortağı. Üzerine gidemiyorlar. Ne oluyor sonra? Bir kanun getiriyorlar. ‘Bu şekliyle bir kayyım atanırsa, kayyımın yaptığı bütün işlemler, karar alan ve görevini yerine getiren kişilerin, bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz’ diyor. Malı götür hırsızlığı yap kanun arkanda kapı gibi duruyor, saray da arkanda kapı gibi duruyor.

“MERAKLANMA’ DİYORLAR. SÖYLEYEN KİM? CANİKLİ”

‘Meraklanma’ diyorlar. Söyleyen kim? Canikli söylüyor bunu, ‘Meraklanma biz kanunu çıkaracağız.’ ‘Kimse bunu senden hesabını soramaz’ diyor. Ama buradan milletime söz veriyorum, hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar, bu kardeşiniz onların tamamına hesabını soracaktır.”

CANİKLİ YANIT VERDİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla yanıt verdi.

Canikli, Boydak Holding'e akrabasını kayyum olarak atamasına ilişkin iddiaya "Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iddiası bir yalandır. Hiçbir yakınımı (akrabamı) Boydak Holding’e kayyım olarak atamadım. Ertunç Laçiner, bizzat Abdullah Güzeldürger’in yönetim kurulu başkanı olduğu Boydak Holding Yönetim Kurulu tarafından 26 Eylül 2016 tarihinde Boydak Holding’e CEO olarak atanmıştır. Abdullah Güzeldülger’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Boydak Yönetim Kurulu tarafından 1 yıl süre ile A Grubu imza yetkisi verilmiştir. CEO görevi nedeniyle de 24 Şubat 2017 tarihinde yönetim kurulu üyesi yapılmıştır" diye konuştu.

İddiaların gerçek dışı olduğunu savunan Canikli, "Kemal Kılıçdaroğlu, Slovakya’da Boydak Holding tarafından kiralanan 21 bin metrekare kapalı alanı bulunan lojistik merkezinin mülkiyetinin Ertunç Laçiner’e ait olduğunu iddia ediyor. Söz konusu gayrimenkul Prologis Slovak Republic Sro firmasına aittir. Kılıçdaroğlu’nun bu iddiası da bir yalandır" ifadesini kullandı.

20 MİLYON EURO İDDİASI

Slovakya’daki firmaya 20 milyon Euro aktarıldığı iddialarını da reddeden Canikli, "Bu firmaya 6 aylık peşin kira karşılığı olarak 714,348 bin Euro gönderilmiştir. Gönderilen bu para da sözleşme feshedilene kadar ki kira ödemelerine mahsup edilmiştir. Bunun dışında Boydak Holding’den bu firma ya da başka bir firmaya tek kuruş dahi gönderilmemiştir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Boydak Holding’ten Ertunç Laçiner’in firmasına 20 milyon Euro aktarıldığı iddiası kocaman bir yalandır" açıklamasında bulundu.

GAZETECİ METİN CİHAN BELGELER PAYLAŞTI, CANİKLİ’Yİ YALANLADI

Canikli'nin iddialarının ardından gazeteci Metin Cihan da Cankili’nin açıklamalarını paylaştığı belgelerle yalanladı.

"Hiçbir yakınımı Boydak Holding'e kayyum olarak atamadım" diyen Canikli'ye "yalan" diyerek yanıt veren Cihan, 17 Mart 2017 tarihli Ticaret Sicil Gazetesini paylaştı. Gazetede Canikli'nin Başbakan Yardımcılığı dönemindeki kararıyla Ertunç Laçinel’in Boydak Holding'e Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına ilişkin karar yer alıyor.

AKP’li Canikli, Slovakya’da Boydak Holding tarafından kiralanan 21 bin m2 kapalı alanı bulunan lojistik merkezinin mülkiyetinin Ertunç Laçiner’e ait olduğu iddiasını da yalanlamıştı.

Cihan, Ertunç Laçinel ile Slovakya'daki şirket arasındaki sözleşmeleri paylaşarak, "Boydak’a yerleştirdiği Ertunç Laçinel ile Slovak şirketin sözleşmesi ektedir. Laçinel, Boydak’tan kendi ortağının (Lukas Zvala) şirketine hortum bağlıyor (ortaklık 2. ve 3. belgede net). Canikli bunu reddetmiyor ama miktarın 20 milyon Euro değil, daha az olduğunu söylüyor" dedi.

LAÇİNEL'İN YERİ ORTAYA ÇIKTI

"Canikli konuşursa Laçinel’in yerini öğreniriz demiştim. Aynen öyle oldu" diyen Cihan, Canikli'nin tweetini de paylaşarak Ertunç Laçinel'in Türkiye'de olduğu bilgisini paylaştı.

Cihan, Canikli'ye "onlarca belgeyi büyük harflerle yalan yazarak çürütmeye çalışıyor :)" diye yanıt verdi.