Erkan Baş'tan bedellik askerlik yasası tepkisi: Bilal oğlanlar Saraya, Kürt Mehmetler nöbete yasası

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AKP ve MHP'nin geçirdiği bedellik askerlik yasasına tepki gösterdi. Baş, "Bilal oğlanlar Saraya, Kürt Mehmetler nöbete yasası" dedi.

Erkan Baş'tan bedellik askerlik yasası tepkisi: Bilal oğlanlar Saraya, Kürt Mehmetler nöbete yasası

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Saray'ın büyük bir sıkışma içerisinde” olduğunu söyleyen Baş, "Toplumu ekonomik, sosyal, kültürel olarak cendereye alacak yeni yasaların hızla geçirilmesi için" Meclis'in çalışmasına karar verildiğini belirtti.

‘BATIRDIKLARI TABLOYU KURTARMAK İÇİN YENİ VERGİLER TOPLAYACAKLAR’

AKP iktidarının ek bütçe teklifine ilişkin eleştirilerini "Biz geçtiğimiz hafta burada ek bütçe için değerlendirmelerimizi yapmıştık. 'İflasın itirafıdır bu ek bütçe' demiştik ve özellikle altını çizmiştik" sözleriyle yineleyen Baş, "İktisat biliminin bütün ayrıntılarına vakıf olmaya gerek yoktu. Aralık ayında kabaca sunulan bütçeye bakan herkes, bu bütçeyle bu memleketin bir yıl yönetilemeyeceğini zaten söylemişti" ifadelerini kullandı.

"Zaten teklif edildiğinde çökmüş bütçenin, artık iktidar tarafından da iflasın kabulü biçiminde bize sunulduğu bir tabloyla karşı karşıyayız" değerlendirmesinde bulunan Baş, "Bu batırdıkları kendi babalarının çiftliği değil memleketi batırıyorlar. Bu batırdıkları tabloyu kurtarmak için yeni ÖTV'ler yeni KDV'ler, vergiler; bizlerin, emekçilerin, yoksulların, halkın, bu ülkenin yüzde 99'unun alın terinden toplayacaklar" diye konuştu.

‘İSTESEN DE YİYEMEZSİN O PARALARI’

Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, maaşına yapılacak zamdan vazgeçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da eleştirilerde bulunan TİP Genel Başkanı, "Sen memleketin havasını, suyunu, taşını, toprağını, fabrikasını, limanlarını satmışsın, servetine servet katmışsın. 'Arkadaşlara talimat verdim, zamla ilgili kanundan çıkartsınlar' diyor. İstesen de yiyemezsin ki o paraları, o kadar para yiyecek bir insan yok dünyada. Ben şunu söyleyeceğim, sağ ol Tayyip Erdoğan, gerçekten sağ ol. Sağlığına sıhhatine çok dikkat et, sağ ol ki bu yaptıklarının hesabını sorabilelim sana" ifadelerini kullandı.

Meclis'te görüşülmesi beklenen sansür yasası için iktidarın fırsat kolladığını belirten Baş, "Bu yoğun tartışmalar içerisinde, toz bulutu içerisinde aradan bunu da sıyırırız diye bir niyetleri var. Sonuna kadar direneceğimizi herkes bilsin" vurgusunda bulundu.

TİP lideri Baş’ın açıklamasından satır başları şu şekilde sıralandı:

MECLİS, TOPLUMU CENDEREYE ALACAK YENİ YASALARIN GEÇİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAK

"Sarayın noteri haline getirilen Meclis, aralıksız bir biçimde bayrama kadar çalışacak. Bizim açımızdan soru net: Halkın artık çekilmez hale getirilen hayatına, sıkıntılarına çare mi olacak bu çalışma? Kesinlikle hayır. Tam tersini iddia ediyoruz. Toplumu ekonomik, sosyal, kültürel olarak cendereye alacak yeni yasaların hızla geçirilmesi için çalışacak ve bunların halkın dertleriyle en küçük bir ilgisi yok.

BU BÜTÇE ÖNERİSİ; ÇÖKEN SARAY REJİMİNİN, YURTTAŞIN ALIN TERİNE BİRAZ DAHA ÇÖKMEK İÇİN GETİRDİĞİ BİR BELGEDİR

Geride kalan 6 ayda, yandaşlarını zenginleştirmek için kullandıkları için bitti bu para. Şimdi yetmedi, doymuyorlar. Arsızlar, doymuyorlar. Yiyorlar yiyorlar yiyorlar, şişiyorlar, çatlayıncaya kadar patlayıncaya kadar yiyorlar ama doymuyorlar... Yine yoksul halkın kursağındaki 2 lokmaya göz dikiyorlar. O yüzden adını koyalım. Bu bütçe önerisi, bu bütçe bir çökme bütçesidir. Bir çöküş bütçesidir. Çöken Saray Rejimi'nin, çöken suç örgütünün; giderayak emekçinin, işçinin, yurttaşın alın terine biraz daha çökmek için ortaya getirdiği bir belgedir bu. O yüzden 'Çöküş bütçesidir' diyoruz ve çöken saray rejiminin ayağa kaldırılmasına izin vermeyeceğiz diyoruz.

BAKAN BEYİN 6 AYLIK SÜRESİ DOLUNCA EFENDİSİ YARDIMA KOŞTU, BİR 6 AY DA O İSTİYOR

Şimdi bu büyük fedakârlık yanında ne diyor peki Tayyip Erdoğan? 'Ekonomi düzelecek merak etmeyin; şubatta, martta falan toparlarız. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz' Bu cümleleri duyunca sanıyorsunuz ki dün iktidara gelmiş de yeni, alışmaya çalışıyor duruma. O yüzden vatandaşlardan sabır istiyor, zaman bekliyor ama onlarda artık bu alışkanlık oldu. Hatırlayacaksınız, dün galiba yıl dönümüydü, o ışıldak bakan; 'Şöyle bir 6 ay uyuyun, uyanın her şey çok güzel olacak' dedi. Dün bakan beyin 6 aylık süresi dolunca efendisi yardıma koştu. Bir 6 ay da o istiyor. Bir 6 ayı da onun için bekleyeceğiz! Bakalım, ayinesi iştir kişinin değil mi; 6 ay önce bakan 'Biraz sabır' dediğinde dolar 11'di. 6 ay sonra uyanacaktık, hepsi geçecekti. Ben buraya gelirken baktım 16,62 dolar. Arada 17,60'ları gördüğümüz de oldu. Bakan '6 ay uyuyun, hepsi geçecek' dediğinde, gram altın 658 liraydı. Bugün bin lira.

SANSÜR YASASINA SONUNA KADAR DİRECENECEĞİZ

Meclis'in gündeminde bütçe dışında ne var, sansür yasası. Halkta yarattıkları öfkeyi gördüler, sadece kendi yalanlarını duyurabilsinler diye çıkartmak istedikleri yasayı; onurlu gazetecileri, altını çiziyorum onurlu gazetecileri susturmak için çıkartmak istedikleri yasayı oluşan tepki neticesinde geri çekmişlerdi. Büyük ihtimalle fırsat kolluyorlar. Bu yoğun tartışmalar içerisinde, toz bulutu içerisinde aradan bunu da sıyırırız diye bir niyetleri var. Sonuna kadar direneceğimizi herkes bilsin.

BİLAL OĞLANLAR SARAY'A, KÜRT MEHMETLER NÖBETE YASASI

Bedelli askerlik düzenlemesini de içeren bir düzenleme yapıyorlar. Çok açık ifade etmek lazım. Zengin çocuğu askere gitmesin; yoksul, fakir, parası olmayan halk çocukları tıpış tıpış askerliğe devam etsinler diye düzenleme yapıyorlar. Bilal oğlanlar Saraya, Kürt Mehmetler nöbete yasası. Bunu kalıcılaştırmışlardı zaten, şimdi rötuşlarını yapıp tam olarak istedikleri hale getirmek için çaba sarf ediyorlar."

Etiketler
Erkan Baş Kürt Saray