Hükümete yakın Fuat Uğur’dan 15 Temmuz yazısı: Bu kez konulan kapanlar sürprizli ‘hediyelerle’ dolu

Fuat Uğur bugünkü yazısında 15 Temmuz darbe girişimini anımsatarak, "Geçen 15 Temmuz’da fareler kaçtı ama bu kez konulan kapanlar sürprizli 'hediyelerle' dolu" ifadelerini kullandı

Hükümete yakın Fuat Uğur’dan 15 Temmuz yazısı: Bu kez konulan kapanlar sürprizli ‘hediyelerle’ dolu

Hükümete yakın Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, “Türk cezaevlerindeki Batılı askerlere yenileri eklenebilir” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Fuat Uğur bugünkü yazısında, “Geçmişi unutmadan olan biteni dikkatle izleyin. Ne zaman bir iç karışıklık çıkardılar ya da terör eylemlerini tırmandırdılar, ne zaman darbe girişiminde bulundularsa, dönemsel olarak ülkemizde ekonomik sıkıntıların azalmaya, halkın alım gücünün yükselmeye başladığı yıllara denk düşer. Çünkü bu noktadaki parametre işlerin iyi ya da kötü gitmesi değil, Türkiye’nin Batı uşaklığını reddetmesi” ifadelerini kullandı.

“BAŞIMIZI BELAYA SOKACAKLAR”

“Kısaca şu anda yaşanan sıkıntılar güdümlü muhalefetin ve medyasının istismar edebileceği tüm argümanları sunmakta” diyen Uğur, yazısını şöyle sürdürdü:
“Ancak işler iyiye gitmeye görsün bir kez, başlama düdüğünü çalacaklardır. İsterse ülke batsın alçaklıkta sınır tanımayacaklardır.

Ya Akdeniz’de başımızı belaya sokup tahriklerde bulunacaklar ya Ukrayna’ya yaptırdıkları gibi Yunanistan’ı üzerimize salacaklar ya da içerideki aparatlarına ‘sokaklara çıkın, elinize silahları alın talimatı’ verip Türkiye’yi karıştıracaklar.
Bu enstrümanların hepsini birden de kullanabilirler.”

YARGITAY’IN KARARINI ELEŞTİRDİ

Yargıtay’ın Harp Okulu Öğrencileri hakkında verdiği bozma kararını da eleştiren Fuat Uğur, “Öte yandan incelenmeyi gerektirecek denli tuhaf mahkeme kararlarıyla FETÖ’cüler sevindiriliyor. Acaba takibe alınıyor mu?” diye sordu.

“ABD’NİN TÜRK CEZAEVLERİNDEKİ TÜM ASKERLERİNE VE CASUSLARINA YENİLERİ EKLENECEKTİR ŞÜPHESİZ”

“Sanıyorlar ki devlet gaflet uykusunda” diyen Fuat Uğur, yazısını şöyle sürdürdü:
“Amerika’nın Türkiye’deki elemanlarının yüzsüz ve pespaye oluşları bu ülkenin namuslu evlatları için ayırt edici bir kriter.

Bitleri kanlandı. Sanıyorlar ki devlet gaflet uykusunda ve ne yapacağını bilmiyor.
Ders almadılar. Artık dışarıdan gelecek saldırıların içeride de bir karşılığı olacaktır. Bu ülke insanlarının iş birlikçiler için daha fazla eli kolu bağlı oturmayacağı aşikâr.
Üniformalı ya da sivil; ABD’nin Türk cezaevlerindeki tüm askerlerine ve casuslarına yenileri eklenecektir şüphesiz.

Geçen 15 Temmuz’da fareler kaçtı ama bu kez konulan kapanlar sürprizli “hediyelerle” dolu. Yine en baştan söyleyelim de hani, yok tiyatro yok kontrollü filan diye sonradan ciyaklamayın!..”

"15 TEMMUZ'DAN ÖNCE OLACAKLARI HABER VEREN FUAT UĞUR..."

Fuat Uğur, 15 Temmuz darbe girişiminden 3 ay önce de darbe girişimi olacağına dair yazılar kaleme almıştı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Fuat Uğur'un o dönemki yazılarını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz darbesinden 3 ay önce iki ilginç yazıyla olacakları haber veren Fuat Uğur bugünkü yazısını şöyle bitirmiş: 'Yine en baştan söyleyelim de hani, yok tiyatro yok kontrollü filan diye sonradan ciyaklamayın!'"

Etiketler
Fuat Uğur 15 Temmuz Temmuz