Murat Yetkin: İktidar muhalefeti iki konuda tuzağa çekmeye çalışıyor; tartışmalar Adalet Bakanı Bozdağ'ın çıkışlarıyla yön değiştirdi

Gazeteci Murat Yetkin, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı' ve 'idam cezası' konularında iktidarın muhalefeti tuzağa çekmeye çalıştığını söyledi; söz konusu tartışmaların, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın çıkışlarıyla yön değiştirdiğini kaydetti.

Murat Yetkin: İktidar muhalefeti iki konuda tuzağa çekmeye çalışıyor; tartışmalar Adalet Bakanı Bozdağ'ın çıkışlarıyla yön değiştirdi

Gazeteci Murat Yetkin, son siyasi gelişmelerin Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'nin muhalefet partilerini iki konuda tuzağa çekmeye çalıştığını ortaya koyduğunu söyledi.

"İktidarın muhalefeti çekmeye çalıştığı iki tuzak da yasal konularda; biri orman yangınlarıyla yeniden harlanan idam cezası tartışmaları, diğeriyse Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağı üzerine" diyen Yetkin, yetkinreport.com'da yayınlanan yazısında sözlerine şöyle devam etti:

"Muhalefet saflarında ise CHP ile İYİ Parti arasında, eğer bir an önce el atılmazsa büyüme eğilimindeki rekabet ve HDP’nin muhalefet kampanyasının odağına yeniden yasadışı PKK lideri Abdullah Öcalan’ın hapishane koşullarını alması bulunuyor.
Öyle ki aslında bu sorunlar muhalefet partilerinin kendilerine kurduğu tuzak, ya da bindikleri dalı kesme gibi görülebilir.

Gelelim ayrıntılarına.

İktidarın muhalefeti içine çekmeye çalıştığı iki tuzak tartışma da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın çıkışlarıyla yön değiştirdi. Birincisi, Erdoğan’ın 2023’te yeniden cumhurbaşkanı adayı olmasında sakınca bulunmadığı beyanıydı. Hatta muhalefet konuya yeterince ilgi göstermeyince beyanını tekrarladı.

İDAM CEZASI TARTIŞMASI

Oysa İYİ Partili Aytun Çıray daha Bozdağ’ın bu bahsi açmadan önce, bu tartışmaya girip Erdoğan’ın yeni bir mağduriyet kampanyası başlatmasına yol açmayacaklarını söylemişti. Meral Akşener Erdoğan’ın adaylığının 'önünü açacaktı'; Altılı Masa Erdoğan’ı sandıkta yenmek istiyordu.

Belli ki Altılı Masanın -Anayasal zeminin el vermesine rağmen- gündeme dahi getirmediği bir konu kaşınmak isteniyordu.

'MUHALEFETİ İSTEMEDİĞİ TARTIŞMALARA ÇEKMEYİ AMAÇLIYORDU'

Marmaris’teki orman yangını daha devam ederken MHP lideri Bahçeli 'idam cezası' bahsini yeniden açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 'Ağza hoş gelmiyor ama' diyerek tartışılmasına destek vermişti. Topa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da girdi. Ancak Adalet Bakanı Bozdağ’ın da tartışmaya yeşil ışık yakması adeta muhalefeti orman yangınları ve sonraki adımda cinsel cinayetler ve terörizm üzerinden istemediği tartışmalara çekmeyi amaçlıyordu. (...)"

Yetkin'in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Muhalefet