Pervin Buldan'dan 'çözüm süreci' iddialarına yanıt: 'Biz AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık yapmayız'

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, son günlerde gündeme gelen yeni bir çözüm süreci başlayacağı iddialarına yanıt verdi. Buldan, "Biz AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız." dedi.

Pervin Buldan'dan 'çözüm süreci' iddialarına yanıt: 'Biz AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık yapmayız'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Şanlıurfa 4’üncü Olağan İl Kongresinde konuştu.

“ONLAR CEZAEVİNDE REHİNE OLARAK TUTULUYORLAR”

HDP’nin umut olduğunu söyleyen Buldan, parti yönetici ve üyelerinin yarısının cezaevinde olduğunu söyleyen Buldan, “Ama artık sadece HDP’liler değil, bu ülkede barış, demokrasi, özgürlük isteyenler, ülkenin refaha kavuşmasını isteyenler cezaevindeler. Barış akademisyenleri, gezi davasında yargılananlar, milletvekilleri, belediye eş başkanları ve bu toplumun güven duyduğu birçok kesimin bugün cezaevinde olduğu gerçeğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Onlar cezaevinde rehine olarak tutuluyorlar, bunu herkesin bilmesinde fayda var” dedi.

“İFLAS SÜRECİ BAŞLADI BU DURUM AKP’Yİ ÇÖKMEYE VE SİYASİ ARENANIN DIŞINA GÖTÜRÜYOR”

Buldan Kürtleri inkar edip, haklarını vermeyenlerin iktidar olma şansı olmadığını söyledi. Buldan, “Bu ülkede Kürtleri kim inkar ederse, Kürtlerin hakların kim tanımazsa, dillerini kim yasaklarsa onun bir kez daha iktidara gelme şansı yoktur, olamaz. İşte AKP'nin şu anda yaşadığı bütün bu anlaşmazlıkların sebebinin Kürtlere yaklaşım olduğunu çok iyi bilmeliler. Kürt halkının kimliğini inkar edenler, Kürt halkının demokratik siyaset yapmasının önünde engel olanlar, Kürtleri cezaevine koyanlar, parlamentonun dışına atmak isteyenler hiçbir zaman başarılı olmadı, bundan sonra da olamayacaktır. Görüyoruz bir iflas süreci başlamıştır, bu durum AKP'yi çürütmeye, çökmeye ve siyasi arenanın dışına doğru götürüyor” ifadelerini kullandı.

“AKP MÜZAKERE DIŞINDA GÜVENLİKÇİ POLİTİKALARI TERCİH EDİYOR”

Sorunların çözümünde diyalog ve müzakerenin önemine vurgu yapan Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sorunların çözümünde diyalog ve müzakerenin önemli oluğunu her fırsatta söyledik, bir kez daha ifade etmek isterim ancak AKP zihniyeti sorunları diyalog ve müzakere dışında operasyon ve güvenlikçi politikalarla çözme yolunu tercih ediyor. Bunu tercih etmelerinin nedeninin de elbette bir kez daha iktidar olabilme ve kendi koltuklarını sağlama alma zihniyetinden kaynaklandığını biliyoruz.”

ÇÖZÜM SÜRECİ İDDİASINA YANIT: BİZ AKP İLE HİÇBİR KONUDA HERHANGİ BİR ANLAŞMA YAPMADIK, YAPMAYIZ

Siyasi kulislerde konuşulan ve medyada tartışılan ‘yeni bir çözüm süreci başlayacak’ iddiasına Pervin Buldan yanıt verdi. AKP ile HDP arasında bir anlaşma olmadığını ve yapmayacaklarını söyleyen Buldan, muhalefete tepki gösterdi:

“Son günlerde yazılan çizilen medyada konuşulan bir şey var. O da yeni bir Çözüm Sürecinin başlayıp başlamama meselesi. Sanki AKP ve HDP arasında gizli bir anlaşma varmış gibi çokça konuşulan bir dönem. Sanki AKP ile HDP kapalı kapılar ardında bir araya geliyor, Sayın Öcalan ile bir görüşme yapıyor ve kamuoyundan gizleniyor gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Şunu özellikle ifade etmek isterim. Biz AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız.

AKP ile anlaşma yapanlar bellidir. Milletvekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılmasında AKP ile birlikte ellerini havaya kaldıranlar AKP’nin ortaklarıdır. Tezkerelerde AKP ile birlikte evet oyu kullananlar AKP’nin ortaklarıdır. AKP’nin bütün hukuksuzluklarının altına imza atanlar, AKP’nin her türlü hukuksuzluğunun yanında boncuk gibi dizilenler AKP’nin gerçek ortaklarıdır.

Biz barış meselesinde samimiyiz, ülkeye barışın gelmesi, barışın bu coğrafyada hüküm sürmesi için çok samimi, çok cesaretli ve çok haklı bir mücadele sürdürüyoruz. Çünkü barış bizim programımızdır, mücadelemizdir, ilkemizdir.

Şunu da açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki Türkiye'de barışa, demokrasiye, insan hakları ve adalete dair AKP iktidarının herhangi bir şekilde adım atmadığını da biliyoruz. Bunun için hiç kimse HDP’yi suçlamasın. Hiç kimse HDP’nin Türkiye halklarına rağmen, Kürtlere rağmen farklı bir yol ve yöntem izleyeceğini düşünmesin. Biz ne yapacaksak sizlerle birlikte yapacağız. Biz ne yapacaksak, ne karar alacaksak sizlerle birlikte alacağız.”

Etiketler
Çözüm Süreci HDP Pervin Buldan