Erdoğan, Bahçeli ve Soylu’dan gelen ‘idam’ çıkışlarına CHP’li Muharrem Erkek’ten yanıt: ‘Hiçbir şekilde idam uygulanamaz’

CHP'nin Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, art arda yapılan 'idam' açıklamaları için “Hiçbir koşulda, savaş halinde bile idam cezasının uygulanması mümkün değil. Bu niye getirilir, kendilerine sormak lazım” dedi.

Erdoğan, Bahçeli ve Soylu’dan gelen ‘idam’ çıkışlarına CHP’li Muharrem Erkek’ten yanıt: ‘Hiçbir şekilde idam uygulanamaz’

GERÇEK GÜNDEM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te orman yangınını çıkardığını itiraf eden kişi hakkında; "Caydırıcı bir ceza. Ucu nereye dayanıyor idama mı idama..." ifadelerini kullandı.

Üç gün önce MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada kadın cinayetleri hakkında “Çocuk istismarı, kadın cinayetleri, tecavüz suçlarında caydırıcı, kalıcı ve kapsayıcı sonuçlar alabilmek için gerekiyorsa idam cezası bile tartışmaya açılmalıdır.” demişti.

Bahçeli'nin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise orman yangınlarındaki sabotajlar için "İdamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağıza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir" dedi.

CHP’Lİ ERKEK: HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, art arda dile getirilen idam açıklamalarını Gerçek Gündem’e değerlendirdi.

Erkek, idam çıkışları için “Hukuken mümkün olmayan bir şey niye dile getirilir kendilerine sormak lazım” diyerek şöyle konuştu:

“Bizim anayasamıza göre ve imzaladığımız Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni ek protokollerine göre mümkün değil. Bizzat Erdoğan hükümeti 2004’te, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ek protokolünü imzaladık. Hiçbir koşulda, savaş halinde bile idam cezasının uygulanması mümkün değil. Bizim anayasamızda da bu açıkça belirtilmiştir.”

Etiketler
Muharrem Erkek