Eski AKP’li vekil Metiner’den dikkat çeken açıklamalar: Kabataş yalanı, Erdoğan'ın 'sürtük' sözü, yandaşlık tartışması

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sürtük" sözü, Gezi direnişi sırasındaki Kabataş yalanı ve "yandaşlık" tartışmaları üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eski AKP’li vekil Metiner’den dikkat çeken açıklamalar: Kabataş yalanı, Erdoğan'ın 'sürtük' sözü, yandaşlık tartışması

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, TELE1’de Enver Aysever’e konuk oldu. Metiner ile Aysever arasındaki konuşmalar ise dikkat çekti.

TELE 1’de yayınlanan “Gündeme Not” programına konuk olan Metiner, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Metiner, “Bizim İslamcılık anlayışımız demokrasiyi küfür, şirk olarak gören bir anlayıştı” diye konuştu.

Metiner, Aysever’in “Tam olarak yandaş nasıl olmalı?” sorusuna “Benim gibi olmalıdır” yanıtını verdi.

OSMAN KAVALA VE GEZİ TARTIŞMASI

Ayrıca Metiner ile Aysever arasındaki Gezi davası tartışması dikkat çekti. Metiner, “Kavala’yı eleştiririm ama yargılanma süreci hakkında konuşmam. Dosyasını okumadım. Dosyasını gördün mü sen” dedi. Aysever, “İddianameyi okudum” diye yanıt verirken Metiner ise “Hukukçu değilim okusam da anlamam” dedi. Aysever bunun üzerine “Okuduğunuzu anlamaz mısınız” dedi ve Metiner de “Ben okuduğumu anlarım” yanıtını verdi.

KABATAŞ YALANI

Karar yazarı Elif Çakır’ın Gezi direnişi sırasında ortaya attığı Kabataş yalanı hakkında konuşan Metiner, “Ben bu olayın mağduru olan kızımızın asla yalan söyleyebileceği kanaatinde değilim. Onun beyanı benim için yeterlidir. Ben kızımızla görüşmedim. Osman Develioğlu ile görüştüm. Yalan söyleyebilecek bir insan değildir. O dönem başörtülü insanlarımıza birtakım çapulcular tarafından nasıl saldırılarda bulunulduğunu biliyorum” diye belirtti.

ERDOĞAN’IN “SÜRTÜK” SÖZÜ

Metiner, Erdoğan’ın Gezi eylemcileri için kullandığı “sürtük” sözleri için “Bunu yapanlara her şey söylenir” dedi.

Etiketler
Mehmet Metiner Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan RTÜK