TBMM'deki görüşmeleri ertelenen 'sansür yasasına' ilişkin AKP'den açıklama geldi

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Dezenformasyon yasası" görüşmelerinin ertelenmesi ile ilgili konuştu. Tunç, "Muhalefetle yalnızca ertelemede anlaştık. Başka görüşler ortaya çıkarsa dikkate alınır" ifadelerini kullandı.

TBMM'deki görüşmeleri ertelenen 'sansür yasasına' ilişkin AKP'den açıklama geldi

Kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen ve tepki çeken Basın Kanunu yasası komisyondan geçmiş, Meclis Genel Kurul'una gönderilmişti.

Dün başlaması beklenen sansür yasası görüşmeleri ise ertelenmişti.

AKP'DEN AÇIKLAMA GELDİ.

AKP ve MHP'nin getirdiği kanun teklifinini görüşmelerinin ertelenmesine ilişkin AKP'den de açıklama geldi.

AKP'li Cahit Özkan'ın yerine Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Yılmaz Tunç, DW'dan Eray Görgülü'ye yaptığı açıklamada; "Bu tamamen Meclis'in programıyla ilgili. Kanun gündemden kalkmadı. Bu erteleme süresi içerisinde başka görüşler ortaya çıkarsa elbette onlar da dikkate alınır" dedi.

Tunç, "Çünkü önümüzdeki hafta bütçe görüşmesi gerçekleşecek. O da önemli. Dolayısıyla hakimler ve savcılar kanununda da süreli olan bazı hususlar var. Onun da öncesinde çıkması gerekiyor. Dolayısıyla bu kanunlar sırasıyla çıkacak" ifadelerini kullandı.

İTİRAZLAR DİKKATE ALINACAK MI?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'la Meclis'in programı üzerine bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Tunç, "Dolayısıyla bu adı üzerinde erteleme. Kanun gündemden kalkmış değil. Yalnızca erteleme konusunda mutabakatımız oldu" bilgisini verdi. Tunç, kanun teklifindeki itirazların değerlendirilip değerlendirilmeyeceği ile ilgili soruyu da, "Bu süre içerisinde başka görüşler ortaya çıkarsa elbette dikkate alınır. 'Bu, şu şekilde daha iyi olur' denirse genel kurul aşamasında önerge verilir ona göre değişiklikler yapılabilir" sözleriyle yanıtladı.

Etiketler
Yılmaz Tunç Kars Muhalefet TBMM