AKP Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan açıklaması: 'Adaların çoğunu silahlandırmaya çalışıyorlar'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin ''Adaların çoğunu silahlandırmaya çalışıyorlar'' dedi.

AKP Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan açıklaması: 'Adaların çoğunu silahlandırmaya çalışıyorlar'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan ile yaşanan gerilim, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP'den ihracının istenmesi gibi bir çok başlık hakkında konuştu.

''ANLAŞMALARI İHLAL ETMEKTİR''

Yunanistan ile ilgili yaşananlara ilişkin Çelik, ''Adalar'ın silahlandırılması Lozan Anlaşması ve Paris Anlaşması ile teminat altına alınmıştır. Paris Anlaşması 14 adanın silahsız kalması gerektiğini söylüyor. Bunun ne manaya geldiğini biliyoruz. İşi kitabına uydurmak için böyle bir şey olmadığını söylüyorlardı. Ancak artık Miçotakis'in tüm amaçlarını açıkca gösteren açıklamalar yapıldı. Silahlandırmak anlaşmaları ihlal etmektir.

Siz masada çözüme yönelik tüm önerilerimizi ötelediğiniz zaman ülkemizde sahadaki askeri varlığını ortaya koyacaktır'' ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI

''MHP adına Devlet Bahçeli cumhurbaşkanı adayını Erdoğan olarak açıklamıştı. En son olarak cumhurbaşkanımız da aday olduğunu açıkladı.

Bu konu karşımızdaki ittifak için tüm tartışmaların merkezinde yer alan bir konu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun partisinde bir yandan hesaplaşmacılar çıkıyor bir yandan helalleşmeciler çıkıyor. En kötü olan ise şu: Demokrasi en çok kullandığınız retorik olacak. İttifak içinde kimlik nedeniyle tartışma içine çekilecek. Türkiye'de mezhep ya da etnik köken nedeniyle bir sınıflandırma yoktur. Cumhurbaşkanımız orada yürüyen bu tartışma karşısında net bir şekilde ifade ettiler: Şayet kimliğinden mezhebinden dolayı sana aba altından sopa gösteriyorlarsa biz kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz dedi.

Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun doğduğu yer siyasi tartışmalarının dışındadir dedi.

O ittifakın içersinde bu tartışmanın gündeme gelmesini ayıplıyoruz. Bu tartışmayı reddediyoruz. Hepimizin adları farklı olabilir hepimizin soy ismi Türkiye Cumhuriyeti'dir.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN TÜRKİYE RAPORU

Bu rapor Avrupa Parlamentosu'na yakışmaz. Türkiye ile aynı çizgide buluşmak gibi bir amacınız varsa birlik sürecini başlatırsınız. Bunları yapmadan insani kabul planını da hayata geçirmeden bunları konuşmak gündeme gelmemelidir.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN 'TÜRKİYE'Yİ TERK EDİN' AÇIKLAMASI

Başka ülkelerle yaşanan gerilim nedeniyle böyle kararlar alınabilir. Ancak Türkiye, güvenli bir ülkedir.

YARGITAY'IN CANAN KAFTANCIOĞLU'NIN CHP ÜYELİĞİNİ DÜŞÜRMESİ

Yargıtay bir karar vermiş, o süreç işleyecektir. Hukuki olarak sonucu işleyecektir.

TANJU ÖZCAN'IN DİSİPLİNE GÖNDERİLMESİ

Maalesef bu belediye başkanı hiç bir partiye yakışmayan bir şekilde üslupları ile gündeme geliyor. Avrupa aşırı sağı gibi nefret dilini çok kolay kullanabilen ve bununla övünen biri. Avrupa'daki aşırı sağcıların kullandığı üslup gibi bir üslup kullanıyor. Bu üslubu da Atatürkçü ve anti-emperyalizm olmakla örtmeye çalışıyor. Bunun ikisi ile de alakası yoktur.

İhraç talebi CHP'nin iç meseledir. Ama Türkiye'de uzun zamandır bu üslupla öne çıkan bir siyasetçi olmamıştı.

TURKEY-TÜRKİYE TARTIŞMASI

Bu ifadeler Türkçeleştirilirken; Türk yerine Türkiye kullanılsın demiş gibi cumhurbaşkanımız bir yaklaşım aktarılıyor. Kullanılanın Türkçesi Türk ise Türk, Türkiye ise Türkiye kullanılacak. Kullanılan kelimenin karşılığı ne ise öyle kullanılacak.

Ki Erdoğan bu konularda eleştirilecek son kişidir. ''

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler
Yunanistan Silah Ömer Çelik