Muharrem Sarıkaya: Seçimin tarihi konusunda kesin bir kanı oluşturmak isteyenlere şarkıyla yanıt veriyorum

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, seçim ne zaman olur sorularıyla çok fazla karşılaştığını söyleyerek seçim tarihi için değerlendirmede bulundu ve tarih verdi.

Muharrem Sarıkaya: Seçimin tarihi konusunda kesin bir kanı oluşturmak isteyenlere şarkıyla yanıt veriyorum

Muharrem Sarıkaya, Habertürk’teki bugünkü köşe yazısında seçimin tarihi konusunda değerlendirme yaparak tarih verdi. Sarıkaya, “Seçimin tarihi konusunda kesin bir kanı oluşturulmak isteyenlere Alpay’ın şarkısıyla yanıt veriyorum:“Eylül’de gel…”” diye yazdı.

SEÇİM NE ZAMAN OLUR?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Seçim ne zaman olur?” başlıklı yazısında, “bugünden seçimin Kasım’da olacağını veya zamanında yapılacağını söyleyenlerin kesin bir verisi yok. Peki, bu konuda kesin veri ne zaman alınır derseniz, hemen söyleyeyim Eylül ayı başında. Çünkü Milletvekili Seçimi Kanunu gereği seçimin yapılabilmesi için 60 günlük süreye ihtiyaç var.” diye yazdı.

60 GÜN SONRAKİ İLK PAZAR YAPILABİLİR

Muharrem Sarıkaya yazısına, “Madde (6) hükmü gereği oy verme gününden geriye doğru hesaplanacak altmış günlük sürenin ilk günü seçimin başlangıç tarihidir… Dolayısıyla bugün karar alınsa dahi 60 gün sonraki ilk Pazar günü ancak yapılabilir.” ifadeleriyle devam etti.

SARIKAYA: EYLÜL'DE GEL ŞARKISIYLA YANIT VERİYORUM

Muharrem Sarıkaya şöyle devam etti:

“Eylül’den sonra karar alınamaz mı?

Olabilir, ancak o tarihten sonraki gelen aylarda Anadolu’nun birçok bölgesi Mart sonuna kadar kış koşulları dolayısıyla sandık kurulumuna izin vermez.

Propaganda süreçleri de göz önüne alındığında tercih edilmez.

O nedenle seçimin tarihi konusunda kesin bir kanı oluşturulmak isteyenlere Alpay’ın şarkısıyla yanıt veriyorum:

“Eylül’de gel…”

Etiketler
Muharrem Sarıkaya Habertürk Seçim