CHP'den RTÜK'ün 'Kılıçdaroğlu' cezasına tepki: 'Baskıcı zihniyet'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı, KRT TV, Tele 1 ve Halk TV’ye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kaçış planı" açıklamalarını yayınlamasının ardından RTÜK tarafından verilen cezaya tepki gösterdi.

CHP'den RTÜK'ün 'Kılıçdaroğlu' cezasına tepki: 'Baskıcı zihniyet'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yayınlayan kanallara para cezası veren RTÜK'e tepki gösterdi.

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Oğuz Kağan Salıcı, KRT TV, Tele 1 ve Halk TV’ye verdiği tavandan yüzde 3 para cezası hakkında konuştu. Salıcı, "RTÜK'ün bu yaklaşımını kabul etmiyoruz. RTÜK'ün yaklaşımına yönelik olarak onların şimdiye kadar yürütmüş oldukları baskıcı zihniyete açık bir şekilde karşı duruyoruz" dedi.

Salıcı şunları söyledi:

"Gerekçe şu; 'Soruşturmaksızın veya doğruluğundan emin olmaksızın yayın yapmak.' Eğer gerekçe buysa herhalde iktidara yakın medya kalmaz. İktidara yakın medyada her gün bizlerle ilgili ağıza alınmayacak ağır hakaretlerin olduğunu, yalanların olduğunu, olmayan şeylerin olmuş gibi gösterildiği bununla ilgili dijital alanda bir geçmiş yaratıldığı, internette aradığınızda sizinle ilgili çamur atacak bir şeyler bulunsun anlamından işlerin yapıldığı bir medyayla karşı karşıyayız. Aynı madde eğer bu gerekçelerle iktidar medyasına uygulanmış olsa muhtemelen hepsi kapısına kilit vurmak durumunda olacak."

BİR TEPKİ DE ÖZTRAK’TAN

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da RTÜK’ün dört kanala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ensar Vakfı ve TÜRGEV üzerinden ABD’ye para gönderildiği açıklamalarını yayınladıkları gerekçesiyle ve oy çokluğu ile verdiği cezalara tepki gösterdi.

Öztrak, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Ana muhalefet liderinin iddialarını yayımlamak ne zaman suç oldu? Dünyanın her yerinde bir devlet başkanının akrabalarının yurt dışında vakıf kurarak para transferi yapması sorgulanır. Bu karar, yaptıklarından değil, yaptıklarının ortaya çıkmasından rahatsız olduklarını gösterir.”

Etiketler
KRT TV Tele 1 Halk TV Kemal Kılıçdaroğlu