Liderlerden 19 Mayıs mesajları

Türkiye 19 Mayıs coşkusunu yaşarken siyasi parti liderleri de arka arkaya kutlama mesajları yayımladı.

Liderlerden 19 Mayıs mesajları

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında 19 Mayıs'ı kutladı. Erdoğan "19 Mayıs, milletimizin şartların en zor olduğu dönemlerde bile dayatmalara teslim olmayıp kendi yolunu çizme iradesinin sembolüdür. Şanı, şerefi, gururu da milletimize aittir. Gazi Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere, şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile 19 Mayıs'ı kutladı. Akşener'in "Sen; Cumhuriyetin esas sahibi ve bekçisi! Kim olduğunu #hatırla!" notunu düştüğü video şöyle:

ÖNCELİKLE ÖZGÜRLÜĞE DEMİR ATACAĞIZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sabah saatlerinde paylaştığı bir mesaj ile 19 Mayıs'ı kutladı. Babacan; "Tüm gençlerin #19Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyorum. Gençlerin her türlü imkana rahatça ulaşabildiği bir Türkiye’nin önünde duracak hiçbir güç tanımıyorum. Bunun için öncelikle özgürlüğe demir atacağız." ifadelerini kullandı.

BEN SİZİN YAŞINIZDAYKEN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yayımladığı bir video mesaj ile 19 Mayıs'ı kutlarken, gençlerin sorunlarına da dikkat çekti. Karamollaoğlu paylaştığı videoya "Ben sizin yaşınızdayken #GençliğinKıymeti biliniyordu. Gençlerimizin kıymetini bilen iktidarımızı da birlikte kuracağız." notunu düştü. İşte o video:

GÜLTEKİN UYSAL'DAN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da sosyal medya hesabından bir tweet dizisi paylaşarak 19 Mayıs'ı kutladı. Uysal'ın mesajı şöyle oldu:

"Cevad Paşa ile Sadrazam Damat Ferit Paşa'nın yanından ayrıldıklarında Cevad Paşa samimi bir dille sorar kendisine;

- Bir şey mi yapacaksın Kemâl?

- Evet Paşam, bir şey yapacağım! - Allah muvaffak etsin.

- Mutlaka muvaffak olacağız! Başarmak için inanmak ilk adımdır.

Bizler de inanıyoruz; başaracağız! Gençlerimizin doğduğu topraklarda yeniden bir gelecek hayali kurabilecekleri bir Türkiye'ye kavuşacağımıza, demokrasinin yaşayacağına, adaletin işleyeceğine, bu toprakların yeniden adil biçimde her bir vatandaşını doyuracağına inanıyoruz.

103 yıl önce dünya alem "yapamazlar" derken yapan, bu topraklarda kaim bir devlet kuran Milletimizin azim ve kararlılıkla yeniden düzlüğe çıkacağına inanıyoruz. Ve bir dahaki 19 Mayıs'ı bayram gibi kutlayacağımıza inanıyoruz.

Bugünü kendine doğum günü bilen, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Milletimize azmin ve kararlılığın ne büyük bir kudret olduğunu liderliği ile gösteren Atatürk'ü,kendisine yarenlik eden, inancını paylaşan cümle büyüklerimizi ve şehitlerimizi rahmetle ve en içten minnetle anıyoruz.

Bayramımız kutlu olsun.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN VİDEOLU PAYLAŞIM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da sosyal medya hesabından bir video ile 19 Mayıs'ı kutladı. Özdağ, paylaştığı videoya şu ifadeleri ekledi; "İşgal edilmiş vatanı kurtarmak için Mustafa Kemal'in çıktığı yolda yürüyoruz! Yıkılmış bir ülkeyi yeniden inşa etmek için varını yoğunu ortaya koyan milletin gittiği yolda yürüyoruz! Türk gençliğinin, yüksek medeniyet ülküsüne ulaşmak için baktığı yolda yürüyoruz!"

İşte Özdağ'ın paylaştığı video:

AHMET DAVUTOĞLU: BAĞIMSIZLIK ATEŞİ HİÇBİR ZAMAN SÖNMEYECEK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 19 Mayıs'ı kutladı. Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkarak yaktıkları bağımsızlık ateşi bu topraklarda hiçbir zaman sönmedi ve sönmeyecek."

MUHARREM İNCE: BİZE HER YER SAMSUN

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak 19 Mayıs'ı kutladı. İnce; "Umudumuz, yarınlarımız, gençler, evlatlarım; 19 Mayıs, “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyenlerin modern Türkiye Cumhuriyeti için Samsun’a geldikleri gündür. Bize her yer Samsun, her gün 19 Mayıs’tır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Türkiye