CHP'den yargıya 'Kaftancıoğlu' tepkisi: 'Sarayın talimatıyla karar veren bir mahkeme'

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararını eleştirerek, "Türkiye'de hukukun olmadığını Kaftancıoğlu kararında bir kez daha gördük." dedi.

CHP'den yargıya 'Kaftancıoğlu' tepkisi: 'Sarayın talimatıyla karar veren bir mahkeme'

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2019 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında iktidar partisinin muhalefet partilerine karşı saldırgan bir tutum sergilediğini ifade etti.

Bunun en son örneğinin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen haksız ceza ile görüldüğünü belirten Ünsal, "Türkiye'de hukukun olmadığını Kaftancıoğlu kararında bir kez daha gördük. Şu an sarayın talimatıyla karar veren bir yargı var. Ortada bir suç varsa o suçun tabii ki cezası olur. Bağımsız mahkeme diye bir şey kalmamış." dedi.

"SİZ ÖZEL GÖREVLİ BİR MAHKEME MİSİNİZ?"

Ünsal, yargının, Selahattin Demirtaş'tan barış akademisyenlerine, gazetecilerden Türk Tabipler Birliği yöneticilerine kadar haksız kararlar verdiğini ifade etti.

Mahkemelerin bağımsız olmadığını belirten Ünsal, "Gazeteci kardeşimiz, arkadaşımız Can Dündar'ın mal varlığına el koyma kararını da saraydan talimat alan Yargıtay 3. Ceza Dairesi veriyor. Bu mahkemenin başkanı önümüzdeki süreçte hızla üst görevlere gelir. 11 tane davada sarayın talimatıyla karar veren bir mahkeme. Siz özel görevli bir mahkeme misiniz ki bu kararları verdiniz?" diye konuştu.

Etiketler
Ankara Yargıtay İstanbul Canan Kaftancıoğlu Servet Ünsal