AKP'li Mustafa Şen'den oy oranı itirafı: Yüksek enflasyon yüzde 40’ın üzerine çıkmamızı engelliyor

AKP Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, yüksek enflasyon nedeniyle partisinin oy oranının yüzde 40'ın üzerine çıkamadığını söyledi.

AKP'li Mustafa Şen'den oy oranı itirafı: Yüksek enflasyon yüzde 40’ın üzerine çıkmamızı engelliyor

Türkiye'de iktidar bloku tarafından sıklıkla Haziran 2023'te yapılacağı yinelenen seçime yaklaşık bir sene kalmışken, kamuoyunun en merak ettiği konuların başında 'partilerin oy oranlarındaki son durum' geliyor.

Özellikle, son aylarda kendini iyiden iyiye hissettiren ekonomik kriz göz önünde bulundurulduğunda anketlerde AKP ve MHP'nin oylarında bir gerileme yaşandığı görülüyor.

AKP Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye yaptığı açıklamada “Yüksek enflasyon yüzde 40’ın üzerine çıkmamızı engelliyor” dedi.

HAYAT PAHALILIĞINI KABUL EDEN ERDOĞAN, 'ŞÜKÜRSÜZLER' DİYE ÇIKIŞMIŞTI

Yüksek enflasyonun bir numaralı sebebi olarak gösterilen 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' tezinin mimarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir süredir hayat pahalılığını kabul ediyor, ancak tepki göstermekten de 'geri durmuyor.'

Örneğin son AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda kimi vatandaşları 'şükürsüzlük' ile suçluyordu:

"Türkiye'nin salgın ve ardından başlayan savaş sürecinde trilyonlarca kaynağı olan ülkelerden çok daha iyi yönetim sergilediğini kimse inkar edemez. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Biz dünyaya açılmayı sürdürüyoruz. Elbette bedeller ödüyoruz, sıkıntılar çekiyor. Hepsinin karşılığını alıyoruz, alacağız. Milletimizden sabırlı olmasını, bizi desteklemesini istiyoruz. Kimi şükürsüzlerin, kimi kalbi kararmış yeminli düşmanların, kimi vicdansızların çıkardığı yaygaranın sebebi milletimizin derdiyle dertlenmek değildir. Kendi küçük çıkarlarını korumanın peşinde olan bencillerdir."

Etiketler
Enflasyon