Özdağ, 'Bahçeli bana meşrebi bulanık demez' demişti, MHP lideri bugün el yükseltti: 'Hangi kumpasın figüranı?'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan grup toplantısında eski yol arkadaşı Ümit Özdağ'a çok sert sözlerle yüklendi.

Özdağ, 'Bahçeli bana meşrebi bulanık demez' demişti, MHP lideri bugün el yükseltti: 'Hangi kumpasın figüranı?'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülteci konusundaki sert çıkışlarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, katıldığı bir televizyon programında sert ifadeler kullanmış, "Adam yerine, insan yerine koymam." diyerek yüklenmişti. Bunun üzerine Özdağ da İçişleri Bakanlığı önüne gitmek istemiş ancak polis engeliyle karşılaşmıştı.

Türkiye'nin gündemine oturan olay sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bir açıklama yapmış ve Ümit Özdağ hakkında dikkat çeken ifadeler kullanmış, "meşrebi bulanık" sözlerini sarf etmişti.

Ümit Özdağ, MHP liderinin kendisi hakkında yaptığı açıklamalara yanıt vermişti. "Meşrebi bulanık demez benle ilgili. Dememesi gerekir. Çünkü ben Ümit Özdağ, Sayın Bahçeli'nin adaylık konuşmasını yazan kişiyim. Babam rahmetli olmadan ağır beyin kanaması nedeniyle yoğun bakımda yatarken ziyaret etmesine izin verilen iki kişi var. Biri benim diğeri Bahçeli. Meşrebim çok açıktır. Sayın Bahçeli meşrebi bulanık kişiyi 2 dönem vekil yapmaz." ifadelerini kullanmıştı.

BAHÇELİ AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Özdağ'ın bu iyimser yaklaşımına karşın MHP lideri Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında Özdağ hakkında ağır sözler kullandı. MHP lideri; "İçişleri Bakanlığı'nın önüne gelenler Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerdir. Terörün ömrünü uzatmak için çırpınan zavallılardır. İçişleri Bakanımızla, Milli Savunma Bakanımıza sanki komut almışçasına saldırı düzeyine geçenlerin bir senaryo dahilinde yıpratmaya çalışanların tam karşısında MHP vardır.

İçişleri Bakanımıza saldırmak su katılmamış edepsizliktir, hainlere yol açan, yol gösteren densizlik ve terbiyesizliktir. İçişleri Bakanımıza ismiyle hitap edip erkeklik hatırlatması yapan ve aklınca meydan okumaya kadar işi götürenler öncelikle hangi melanetin ümidi, hangi kumpasın figüranı olduklarını düşünmeliler. Terörle mücadeleyi muazzam bir irade ve inanmışlıkla yürüten devlet adamlarımıza dil uzatanları kınıyorum. Meydan boş değildir, kuru gürültüye pabuç asla bırakılmayacaktır." dedi.

BAHÇELİ, ÖNCEKİ AÇIKLAMASINDA TAM OLARAK NELER SÖYLEMİŞTİ?

Bahçeli'nin, isim vermeden Özdağ’ı hedef alarak başladığı Twitter paylaşımlarının tamamı şöyle:

“Türkiye’miz maksadı bulanık, meşrebi buruşuk, meselesi bunalım çıkarmak olan müflis odaklar eliyle karanlık bir ortama sürüklenmek, kavga ve kargaşa iklimine sokulmak istenmektedir. Kaldı ki dış tazyik ve telkinlerin refakatiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okunmaktadır.

Türk milleti gelişmeleri kaygıyla takip etmektedir. Nereye ve hangi çevrelere hizmetkarlık yaptıkları sır olmayan menfur zihniyetlerin siyasi kamuflaja bürünerek sokak üslubuna heveslenmeleri, bu vesileyle toplum huzurunu zehirleme teşebbüsleri çok ciddi bir tehdittir.

Sayın İçişleri bakanımızın ve İçişleri Bakanlığı’mızın hedef alınması, saat 11 randevusuyla bakanlık çevresine yığınak yapılması vaka-ı adiyeden bir olay şeklinde görülemeyecektir. Bu pis bir kumpas, bayağı bir tezgâh, küstah bir tertip ve beyhude bir çırpınıştır.

Şu hususu herkes bilmelidir: Türkiye’nin terörle mücadeleyi yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla ve kahramanca icra ettiği bir dönemde milli güvenliğimizi müdafaa, milli bekamızı muhafaza eden kurum ve kuruluşların iğrenç polemiklerin içine çekilmesi alçak bir komplodur.

Türkiye’nin terör kamburundan kurtulması için insanüstü bir çaba sarf eden devlet ve siyaset adamlarımızı, tıpkı terör örgütlerinin ağzıyla hedef tahtasına koyanlar tarih huzurunda büyük bir vebalin altındadır. Hiç kimse terbiyesizlik yapmasın, herkes sınırını ve yerini bilsin.

Başta İçişleri bakanımız olmak üzere terörle mücadeleyi inançla, imanla ve iradeyle yürüten kim varsa milletimizin desteği sonuna kadar arkalarındadır. Bu saygın isimlere kim ya da kimler hakarete yeltenmişse hepsini birden şiddetle kınadığımız ve kınayacağımız tartışmasızdır.

İçişleri bakanımızın ismi Süleyman Soylu’dur. Bakanlık önünde pespaye görüntüler eşliğinde magandalık yapanlar, anarşist yöntemlere müracaat edenler ateşle oynayan provokatörlerdir. Türk milleti Soylu duruşu da bilmekte, lekeli ve gölgeli müfterileri de görmektedir.

Biz herkesin ederini de giderini de ciğerini de iyi biliriz. Sudan sebeplerle, fuzuli polemiklerle, sipariş gayelerle Türk devletine cephe açıp terör örgütlerinin ümidi olanlara bu aziz vatanı heba ve heder ettirmeyiz.”

Etiketler
Devlet Bahçeli MHP Ümit Özdağ