Başkentte 'düello' çağrısında Özdağ'dan Soylu'ya: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin, tutuklanacaksın'

Ümit Özdağ, Süleyman Soylu'nun katıldığı programda söylediği sözlerin ardından bugün İçişleri Bakanlığı'na "silahsız" olarak gideceğini açıklamıştı. Polisler tarafından engellenen Özdağ burada açıklama yaparak Soylu'ya ağır suçlamalar yöneltti.

Başkentte 'düello' çağrısında Özdağ'dan Soylu'ya: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin, tutuklanacaksın'

GERÇEK GÜNDEM HABER MERKEZİ /Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TGRT Haber'de yaptığı açıklamaların ardından Soylu'yu 'düelloya' davet etti.

AKP'nin başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacılara yönelik politikalarını eleştiren Özdağ, yaptığı açıklamada Soylu'nun kendisine yönelik "Adam yerine koymam, hayvandan aşağı biridir" sözlerine tepki gösterdi.

ÜMİT ÖZDAĞ: "KİMİN NE ÇOCUĞU OLDUĞUNU ORADA BÜTÜN TÜRK MİLLETİ GÖRECEK"

Özdağ, "Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İç İşleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek" ifadeleriyle Bakan Soylu'yu dün gece saatlerinde düelloya davet etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın saat 11.00'de İçişleri Bakanlığı'na gideceğini söylemesinin ardından bakanlıkta görevli olan tüm polislerin ve güvenlik görevlilerinin izninin sonlandırıldığı ve göreve çağrıldığı iddia edildi.

Öte yandan bakanlık önünde çevik kuvvet sayısının artırılması talimatı verildiği de iddialar arasında yer aldı.

SİNAN OĞAN, ÜMİT ÖZDAĞ'IN TALEBİ ÜZERİNE BAKANLIĞIN ÖNÜNE GİTMEKTEN VAZGEÇTİ

Tartışma Türkiye siyasetine damga vururken eski MHP'li Sinan Oğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik 'Soros çocuğu' sözlerine yanıt vermiş ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a destek vererek yarın İçişleri Bakanlığı önünde olacağını açıklamıştı.

Ancak Oğan, daha sonra yaptığı açıklamada; "Ümit bey @umitozdag ben yarın tek başıma gideceğim, senin gelmen olayı (tek başına olmaktan çıkarır) dedi. Ben de bu kararına saygı duydum." ifadelerini kullandı.

Başkentte 'düello' çağrısında Özdağ'dan Soylu'ya: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin, tutuklanacaksın' - Resim : 1

(Fotoğraf: Gerçek Gündem - Elif Ünsal)

ANKARA'DA HAREKETLİ SAATLER

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın düello daveti üzerine Ankara'da yaşanan gerilim artarken erken saatlerde çok sayıda Zafer Partili başkentin farklı ilçelerinden genel merkez binasının önüne gelmeye başladı.

Başkentte 'düello' çağrısında Özdağ'dan Soylu'ya: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin, tutuklanacaksın' - Resim : 2

(Fotoğraf: Gerçek Gündem - Elif Ünsal)

ÖZDAĞ'IN YANINDA PARTİLİLER DE OLMAYACAK

Genel Merkez'de toplantı yapması beklenen Ümit Özdağ'ın yakın çevresine de İçişleri Bakanlığı'nın önüne tek gideceğini söylediği ortaya çıktı.

Elif Ünsal'ın aktardığına göre; "Bozkurt Ümit" sloganları ve alkışları eşliğinde Zafer Partisi Genel Merkezi'ne giriş yapan Özdağ, genel başkan yardımcıları ile Başkanlık Divanı toplantısına girdi. Özdağ parti merkezine girişinde basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi.

Başkentte 'düello' çağrısında Özdağ'dan Soylu'ya: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin, tutuklanacaksın' - Resim : 3

(Fotoğraf: Gerçek Gündem - Elif Ünsal)

Başkentte 'düello' çağrısında Özdağ'dan Soylu'ya: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin, tutuklanacaksın' - Resim : 4

(Fotoğraf: Gerçek Gündem - Elif Ünsal)

(Video: Gerçek Gündem - Elif Ünsal)

Süleyman Soylu'yu "silahsız düello" ya davet eden Ümit Özdağ, partililerin sloganları eşliğinde Zafer Partisi Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Özdağ, kurmayları ile toplantıya girdi.

ÜMİT ÖZDAĞ, SOYLU'YA YÖNELİK PAYLAŞIMLARINI SÜRDÜRDÜ

Süleyman Soylu'ya yönelik sosyal medya paylaşımlarını sürdüren Ümit Özdağ, "Süleyman eğer adamsan, eğer korkak değilsen, bugün saat 11.00’de polislerin arkasına sığınmadan bakanlığın önünde karşıma çakarsın. Ama duydum ki, İstanbul’dan bile Çevik Kuvvet getirip barikatlar kurmuşsun. Rezil korkak." ifadelerini kullandı.

Özdağ, "Soylu, sığınmacıları savunmak için “biz de buraya Moğolistan steplerinden geldik” demiş. Sülü, biz mülteci olarak mı geldik? Bizans, bize sığınmacı statüsü mü verdi? Sultan Alpaslan hayatta olsa seni kızılcık sobası İle döverdi. İçişleri Bakanlığı bu cehaleti hak etmiyor." ifadeleriyle Bakan Soylu'nun açıklamalarına tepki gösterdi.

Öte yandan Özdağ, Genel Merkez'de çekilen fotoğrafı; "İçişleri Bakanlığı'na gitmeden önce Başkanlık Divanı'ndayız..." notuyla paylaştı.

Başkentte 'düello' çağrısında Özdağ'dan Soylu'ya: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin, tutuklanacaksın' - Resim : 5

ÖZDAĞ'IN PLANI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN PROTOKOL KAPISI'NA YÜRÜMEKTİ

Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın TBMM'nin Dikmen kapısından İçişleri Bakanlığı protokol kapısına kadar yürüyeceği duyuruldu.

Genel Başkan Ümit Özdağ'a destek için İstanbul'dan yola çıkan Zafer Partililerin yer aldığı heyet, Ankara girişinde polis tarafından durduruldu.

Başkentte 'düello' çağrısında Özdağ'dan Soylu'ya: 'Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin, tutuklanacaksın' - Resim : 6

ZAFER PARTİSİ'NDEN ÇAĞRI

Zafer Partisi Genel Merkezi tarafından tüm il ve ilçe başkanlıklarına "provokasyonlara karşı alınacak tedbirler" ile ilgili genelge gönderildi.

Genelgede, ‘’Bazı Kamu Görevlileri ve Siyasi Makamlarca Partimize ve Genel Başkanımıza yönelik aleni biçimde gerçek dışı ithamlara dayanan provokatör ahlak dışı, ağır tahrik içeren hakaret ve saldırılar gerçekleştirilmektedir. Partimiz bu konuda ‘’Suç Duyurusunda’’ bulunmaktadır. Parti teşkilatlarımız provokatif eylem ve söylemlere karşı dikkatli olacak ve sükûnetlerini koruyacaklardır. Kişisel ve parti hesaplarından konusu suç teşkil edecek hiçbir paylaşım kesinlikle yapmayacaktır" denildi.

Genelgenin ardından sabah saatlerinde yapılan sosyal medya paylaşımında ise; "Büyük Türk Milleti, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ İçişleri Bakanlığı'na tek başına gidecektir. Hem partililerimizin hem de milletimizin bireysel veya gruplar halinde herhangi bir provokasyona neden olmamak İçişleri Bakanlığı önüne GİTMEMELERİ önemle rica olunur!" ifadeleri kullanıldı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN ZAFER PARTİLİLERE ÇAĞRI: "GELMEYİN"

Ümit Özdağ, partisinin provokasyonlara karşı yaptığı çağrıları ve uyarıları yineleyerek sosyal medya hesabından "Saat 11.00'de İçişleri Bakanlığı'na tek başıma gideceğim. Bu süreci sosyal medya hesaplarımdan canlı olarak izleyebilirsiniz... Partililerimiz ve vatandaşlarımızın İçişleri Bakanlığı önüne gelmemelerini rica ediyorum." ifadelerini paylaştı.

ÜMİT ÖZDAĞ'A POLİS MÜDAHALESİ

İçişleri Bakanlığı'na doğru yola çıkan Ümit Özdağ'ın yürüyüşüne polis müdahale etti. Özdağ, Bakan Soylu'ya seslenerek; "Süleyman ben geliyorum, bekle; beni burada durdurma, buradaki çocukların, polislerin arkasına sığınma" ifadelerini kullandı.

TBMM'NİN DİKMEN KAPISI ÖNÜNDE AÇIKLAMA

TBMM'nin Dikmek Kapısı önünde İçişleri Bakanlığı'na yaklaşık 100 metre mesafede polis müdahalesi sürerken açıklama yapan Özdağ şöyle konuştu:

Zafer Partisi 7 ay önce kuruldu. 7 aydan bu yana ülkemize yönelik örtülü bir istilanın, Orta Doğu'nun değişik bölgelerinden yönlendirilen 8 milyon insanla yapıldığını gündeme getirmeye devam edecek. Biz sığınmacılar ve kaçaklar ülkelerine dönsünler siyasetini temsil ediyoruz. Burası dünyanın lunaparkı değil. Her ipini koparan Türkiye'ye gelemez. Biz 8 milyon insanı 1 yıl içinde vatanlarına yollayacağız diyoruz. Bu hem Saray'ın hem sarı muhalefet ittifakının dengesini bozdu. Erdoğan, "yollamayacağım" noktasından "1 milyon kişiyi yollayacağım" noktasına geldi.

Zafer Partili gibi görülen hesaplar üzerinden karışıklık çıkartmak istiyorlar. Biz tuzağa düşmeyiz. Atamanlar diye grup var. Sağda solda Suriyeli dövüyorlar, paylaşıyorlar. Suç duyurusunda bulunduk. Arkasında karanlık odaklar var. Kimle bağlantılı olduğunu görebilirsiniz. Soylu'nun bana ve aileme yapmış olduğu hakaret bu operasyonun işaret fişeğidir.

Bugün Süleyman Soylu'ya meydan okuyup buraya geleceğimi söyledim. Soylu, korkma. Ben Ofluların cesur olduğunu bilirim, sen Oflu musun koflu musun? Ben tek başıma geliyorum, bu kadar mı korkuyorsun? Teröristleri izletmen gereken adamları benim peşime takmadın mı? Yemek yediğim restoranlardan vize kartı ödemelerini toplatmadın mı? Bu görevin bittiği zaman tutuklanacaksın, farkındasın.

Süleyman, senden korkan senin gibi olsun. Bu görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın kardeşim, bunun sen de farkındasın. Sen cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. Hadi er mi yaman bey mi yaman? Bundan sonra seninle Süleyman bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edecek. Ya sen özür dilersin milletin önünde ya da bu kavga sonuna kadar devam eder. Ama provokasyonları deneme, her provokasyon girişimini ağzından içeri tıkarım senin. Süleyman Soylu'nun bir korkak olduğunu, bütün Türkiye; bütün dünya gördü.

POLİSTEN BASIN MENSUPLARINA MÜDAHALE

Polisin Süleyman Soylu'ya "silahsız düello" çağrısında yürüyüşe geçen Ümit Özdağ'ı engellemesi sırasında basın mensuplarına da müdahale edildi. Bazı gazetecilerin kargaşada darbe aldığı öğrenildi.

Ümit Özdağ, hükümete yakın ATV’ye seslendi:

“ATV isim vermedi değil Süleyman korktu. Gerçek bu: Süleyman korktu. Çünkü Süleyman gücünü oturduğu makamdan alıyor, onun dışında sıfır bu adam. Polisin kaynaklarını, siyasi şantajlar için kullanıyor. Bunu bütün Ankara biliyor. Sen bir korkaksın Süleyman. Odana saklandın.”

Etiketler
Ümit Özdağ Silah Ağrı İçişleri Bakanlığı