CHP'li vekil Zeynel Emre, Gerçek Gündem'e konuştu: 'AKP’nin oy kaybı Erdoğan’ı korkutuyor, her türlü haksızlığa karşı dimdik durmalıyız'

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Gerçek Gündem YouTube kanalında yayınlanan "Gündem Özel" programına konuk oldu. Emre, "Bu sefer Tayyip Erdoğan baltayı taşa vurdu. Artık o algıyı yakalayamıyor" dedi.

CHP'li vekil Zeynel Emre, Gerçek Gündem'e konuştu: 'AKP’nin oy kaybı Erdoğan’ı korkutuyor, her türlü haksızlığa karşı dimdik durmalıyız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, son dönemlerde ciddi oy kaybına uğrayan iktidar partilerinin siyasette gerginliği arttırarak var olan ekonomik ve politik sorunları gözden uzaklaştırmaya çalıştığını söyledi.

Gerçek Gündem YouTube kanalında yayınlanan "Gündem Özel" programında, Gerçek Gündem Yayın Danışmanı Rıdvan Akar’ın sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Emre, tüm çabalara rağmen halkın yaşanan ekonomik krizin faturasını iktidara çıkaracağını ifade etti.

Zeynel Emre, ‘‘Şimdiki korkunun nedeni Tayyip Erdoğan 50’lerde olan oy oranı, 24’ler seviyesine düştü. MHP’nin de beş puan. Erdoğan, bu gerçekliği görüyor. Erdoğan işlenen suçları da biliyor, yolsuzlukları hırsızlıkları biliyor. Daha sertleşecek iktidarı vermemek için. Her şeyi yapacak bir anlayış içinde olduğunu da görüyoruz. Ancak artık halkın bunu kabul edeceğine inanmıyorum. Vatandaşımız ekonomik olarak kötü durumda. Tarif edilemez sıkıntılar içerisinde. Memura yüzde 30 zam verdiğiniz bir ortamda, gerçek enflasyon yüzde 50’lere olduğu bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. İnsanlar açlık sınır altında. Bu öfke iktidara yöneliyor’’ dedi.

‘‘KARAR SARAY’DA VERİLİYOR, ADLİYEDEKİ MEMURLAR BUNU UYGULUYOR’’

CHP'li Zeynel Emre, Pazartesi günü yapılan son duruşmada tüm sanıklar hakkında mahkumiyet kararı verilen Gezi davasına ilişkin değerlendirmelerini de paylaştı.

Emre, "Erdoğan’a düşman lazım. Bütün liderler argümanları belli. Ülkemiz içeriden dışarıdan bölünmek isteniyor. Kuşatma altında. Özellikle dışarıdan baskılar, içeride işbirlikçiler var. Ben onlarla mücadele eden kahramanım anlayışını inşa etmeye ihtiyacı var Tayyip Erdoğan’ın. Bu AKP iktidarının iktidarda kalmak için başvurduğu en temel yöntem. Yaratmak istediği düşman ne? Gezi’deki o dayanışma ruhu. Hedefi bu insanların direncini kırabilmek. Karar Saray’da veriliyor, adliyedeki memurlar bunu uyguluyor" diye konuştu.

"72 YAŞINDA BİR KADINI KAÇMA ŞÜPHESİ İLE TUTUKLUYORSAN BU SENİN KORKUNUN İFADESİDİR"

Bu saldırılar karşısında toplumun tüm kesimlerine sabırlı ve dirençli olmaya çağıran Zeynel Emre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kez baltayı taşa vurduğunu savundu.

Zeynel Emre, şunları söyledi:

"Biz ne yapmalıyız? Ortada AİHM kararı varken Osman Kavala’yı tartışmaya gerek yok. Diğer isimlere gelince yeni tutuklanan ki bunlar yurtdışından geliş adliyede dimdik duran insanlar. Onların direnci önümüzdeki dönem bu baskıcı otoriter rejimden kurtulmak isteyen bu ülkenin gerçek vatanseverleri için ışık tutucu açıklamalar. Bu sefer Tayyip Erdoğan baltayı taşa vurdu. Artık o algıyı yakalayamıyor. Vicdanı olan insanlar, sen 72 yaşındaki bir kadını hiçbir duruşmayı kaçırmamış orada aslan gibi durmuş bir kadını kaçma şüphesi ile tutukluyorsan bu senin korkunun, senin aczinin ifadesidir. Burada üç tane ana hedefin olduğunu görüyorum. Birincisi siyasiler, ikinci gazeteciler, üçüncüsü barolar gibi dernekler ve sivil toplum kuruluşu önderleri. Mevcut otoriter rejiminin karşısında herkes hedef seçildi. Önümüzde bir yıllık süreç var. Ne kadar erken olur geç olur bilemiyoruz ama bir yıllık süre içinde her türlü baskıya, her türlü saldırıya, her türlü haksızlığa karşı dimdik durmayı başarmamız gerekir."

Etiketler
Zeynel Emre İstanbul Milletvekili YouTube