AKP'li iki vekil arasında 'Şenyaşar davası' tartışması

AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Şenyaşar ailesine yönelik saldırıya 'terör' dediği için kendini affedemediğini söyleyen AKP Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba'yı isim vermeden eleştirdi.

AKP'li iki vekil arasında 'Şenyaşar davası' tartışması

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında çıkan silahlı kavga ve sonrasında hastanedeki saldırılar sonucunda esnaf Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmişti. Ön otopsi raporuna göre Celal ve Adil Şenyaşar kardeşlere 23 mermi isabet etmiş, babaları Evet Şenyaşar ise kesici aletlerle linç edilerek öldürülmüştü.

Saldırıyla ilgili geçtiğimiz günlerde AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklanmıştı.

Gelişmenin ardından İbrahim Halil Yıldız, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Şenyaşar ailesiyle ilgili söylediği sözlere yanıt verdi.

'İKİ YÜZLÜ SİYASETÇİ'

Kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Fakıbaba’ya isim vermeden göndermelerde bulunan Yıldız, “Siyaset arenasında ve toplum nezdinde karşılığı kalmayan başka siyasi parti arayışı içerisinde olan iki yüzlü siyasetçinin PKK bağlantıları net olan aileyi zavallı gibi göstermesinden utanç duyuyorum" dedi.

Yıldız, "Bu entrikalar ve oyunlar reisimiz, bayrağımız ve vatan sevgimizden vazgeçirtemez" ifadesini kullandı.

FAKIBABA NE DEMİŞTİ?

Şenyaşar ailesine yönelik 2018'deki saldırıdan sonra 'terör olayı' tanımlamasını yapan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, tutuklamaların ardından Halk TV yazarı İsmail Saymaz konuşmuştu:

"Keşke söylenmeseydi, keşke öyle bir ifadede bulunmasaydım. İki gün sonra baktım ki, Allah rahmet eylesin, bu adamların dükkanına gitmişim. Devletin bakanıyım. Adamlar PKK'lı olsa bana bir şey yapmaları lazımdı. Beni güler yüzle uğurlamışlar. Sonradan belli oldu. Bunlar PKK'lı değil, HDP'ye oy veren vatandaşlar. Buna saygı duyarım. HDP'ye oy vermek ayıp değildir. 'Terör olayı' dediğim için kendimi affedemedim."

Etiketler
Halil Yıldız Şanlıurfa Milletvekili Saldırı