Ankara’da programda yer almayan görüşme: Uzun zamandır partilerin genel merkezlerine gitmeyen Erdoğan'dan BBP Genel Merkezi'ne ziyaret

Uzun süredir partileri genel merkezlerinde ziyaret etmeyen Erdoğan, bugün Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Merkezi'nde Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi.

Ankara’da programda yer almayan görüşme: Uzun zamandır partilerin genel merkezlerine gitmeyen Erdoğan'dan BBP Genel Merkezi'ne ziyaret

GERÇEK GÜNDEM - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'te Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

NTV’de yer alan habere göre, Ankara'da bugün sürpriz bir ziyaret gerçekleşecek. Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Merkezi'nde ''Cumhur İttifakı'' ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi.

Ankara’da programda yer almayan görüşme: Uzun zamandır partilerin genel merkezlerine gitmeyen Erdoğan'dan BBP Genel Merkezi'ne ziyaret - Resim : 1

PROGRAMDA YOKTU

Ziyaret, Erdoğan'ın bugünkü programında yer almıyordu. İki ismin yapacağı görüşmede güncel gelişmeleri, 2023 seçimlerini ve seçim yasasını ele almaları bekleniyor. Erdoğan, en son 2018 yılında BBP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti.

GENEL MERKEZ ZİYARETLERİ YAPMIYORDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yıllarda partilerin genel merkez binalarına ziyarette bulunmuyordu. Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin lideri Devlet Bahçeli'yle de ya evinde ya da Cumhurbaşkanlığı'nda görüşüyordu.

DESTİCİ SON DÖNEMDE ELEŞTİRİLER YÖNELTİYORDU

Cumhur İttifakı ortağı BBP'nin lideri Destici, son dönemde ekonomideki kötü gidişat üzerinden iktidarı eleştiriyordu. Destici, Erdoğan'ın KDV indirimi kararına ilişkin, "Bunlar kalıcı çözümler değil" açıklaması yaparken benzin ve mazota gelen zamlarla ilgili de, "Vatandaş artık akaryakıt zamlarını takip edemez noktaya geldi" demişti.

BBP lideri, MHP ve AKP'nin Meclis'e sunduğu seçim yasası değişikliğine de "evet" demeyeceğini şöyle açıklamıştı:

"Biz hükümet üyesi değiliz ama Cumhur İttifakı ortağıyız. Mesela Meclis'e seçim kanunu yasası sunuldu. Görüşmeye başlandı. Biz de bunu parti heyeti olarak konuştuk. Fakat bizim istediğimiz gibi yasa çıkmadı.

Biz baraj sıfır olsun ya da yüzde 3 olsun dedik. Hazine yardımı kaldırılsın ya da adil dağıtılsın ya da seçimlerde ön seçim muhakkak uygulansın. Partilerin liderlerinin iki dudağından çıkmasın diye bunları öncelemiştik.

Ha ne yapacağım; diyelim ki bana sordular. Ben evet vermeyeceğim ama çıkıp ittifak hassasiyeti olduğu için söylediklerimin dışında daha fazla şey söylersem bu istismar edilir. Doğru da olmaz."

Etiketler
Mustafa Destici Büyük Birlik Partisi Cumhur İttifakı Ankara