'Erdoğan, İmamoğlu'nun sözlerine kızıp emir verdi' iddiası: 'Derhal kazmayı vurun!'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızıp Atatürk Havalimanı için yetkililere emir verdiğini iddia eden Mustafa Balbay yeni hamlenin başlatıldığını belirtti.

'Erdoğan, İmamoğlu'nun sözlerine kızıp emir verdi' iddiası: 'Derhal kazmayı vurun!'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay bugün okurlarının karşısına "Atatürk Havalimanı’nı bir yılda yıkın emri!" başlıklı bir yazıyla çıktı. Mustafa Balbay yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı'na ilişkin yeni bir hamle yaptığını öne sürdü.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay; Ekrem İmamoğlu’nun 28 Mart tarihinde yaptığı “2023’te iktidara geldiğimizde Atatürk Havalimanı’nı yeniden işletmeye açacağız...” açıklamasını hatırlatarak o açıklama sonrası; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na bir yazı gönderdiğini söyledi. Yazıda Atatürk Havalimanı'nın tamamen bahçe olmasının istendiğinin ifade edildiğini söyleyen Balbay, yazının bir kısmını da köşesinde paylaştı.

İVEDİ MİLLET BAHÇESİ!

Balbay "1 Nisan’da, yani İmamoğlu’nun konuşmasından üç gün sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na bir yazı gönderdi. Yazının giriş kısmından sonraki bölümü aynen şöyle" dedi ve ilgili bölümü aktardı:

“Bilindiği üzere Atatürk Havalimanı ulusal ve uluslararası uçuşlara kapalı olup havalimanı faaliyetleri İstanbul Havalimanı’na taşınmıştır. Ekte sınırları gösterilen alanda millet bahçesi projesi ve uygulaması çalışması sürdürülmektedir... Söz konusu (millet bahçesi) alan atıl durumda kalarak güvenliği sağlanamaz hale gelmiştir. Bu alanın güvenliği sağlanamadığı için can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eder duruma gelmiş olup millet bahçesinin inşai uygulamasının yapılması ivedilik arz etmektedir.

Bu çerçevede, millet bahçesi olarak yer seçimi uygun bulunan alanın kamu yararına bir an önce vatandaşların kullanımına sunulması gerekmektedir. Belirtilen nedenlerle söz konusu Atatürk Havalimanı millet bahçesinin yaklaşık bir yıl içerisinde inşai uygulamalarının yapılarak hizmete açılması önem arz etmektedir...”

REİS BUNA ÇOK KIZDI

Balbay, çok konuşulacak yazısında "Bakan adına Mekânsal Planlama Genel Müdür Vekili Ahmet Baktaş imzalı yazının Türkçesi şu" diyerek şu sözleri sarf etti:

- Arkadaşlar, İmamoğlu rahat durmuyor. 2023’te Atatürk Havalimanı’nı işletmeye açacağız diyor. Reis buna çok kızdı. Derhal kazmayı vurun, havalimanını iyice kullanılamaz hale getirin...

Balbay sözlerini "Aslında uzun söze gerek yok. Bir işgal gücü gelse bu kadar düşmanca yaklaşmaz." diye sürdürdü.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanı Mustafa Balbay