Sabah yazarı Müderrisoğlu: Kamu kurumları Cumhurbaşkanı'nın hızına uyum sağlayamıyor

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, "Pek çok alanda kamu kurumları Cumhurbaşkanı'nın hızına uyum sağlayamıyor veya doğru düzgün bir plan program açıklayamıyor" dedi.

Sabah yazarı Müderrisoğlu: Kamu kurumları Cumhurbaşkanı'nın hızına uyum sağlayamıyor

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, “Yapışkan enflasyon ve ‘gibi yapanlar’” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Müderrisoğlu bugünkü yazısında, kamu kurumlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hızına” yetişemediğini öen sürdü.

Müderrisoğlu, "Pek çok alanda kamu kurumları Cumhurbaşkanı'nın hızına uyum sağlayamıyor veya doğru düzgün bir plan program açıklayamıyor" dedi.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

"Esasen, anlık karar ve seri uygulama gerektiren pek çok alanda kamu kurumları, Cumhurbaşkanı'nın hızına uyum sağlayamıyor veya doğru düzgün bir plan program açıklayamıyor. Sadece, temennilerini paylaşıyorlar. Haliyle Cumhurbaşkanı, bir soruna müdahale ettiğini ve çözdüğünü düşünürken, piyasada çoğu kez istim arkadan geliyor. Elbette, bizim kanaatkâr insanımız, Külliye'deki samimiyeti ve iyi niyeti görerek ilk etapta açıklananlarla yetiniyor ve uygulamadaki aksaklığı bir süre tolare edebiliyor. Ama muhalefet ve muhalif odaklar bu aradaki boşluğu kolaylıkla istismara yöneliyor. Vatandaş lehine kararlar arzu edilen şekilde ve süratte halka yansımayınca yani 'yapılıyormuş gibi zaman kazanılmaya çalışıldıkça' esasen siyasi sermayeden yenilmiş oluyor.

Enflasyon, kesinlikle kontrol altına alınarak aşağıya çekilecek. Bunu destekleyen iç ve dış gelişmeler ve netice vereceği bilinen önlemler mevcut. Mühim olan, biteviye fiyat artışı olgusunun kırılması, algının iyileştirilmesi ve bu yıl belli ölçüde açılacak olan fırsat penceresinin iyi kullanılması. Dikkatler, bir an olsun fiyatlar genel seviyesinden ayrılmamalı!”

Etiketler
Erdoğan'ın tepki çeken atamaları