Yeni Şafak yazarı Ünlü'den 'çift maaş' tepkisi: Erdoğan'ın sözlerinin üzerinden bir yıldan fazla geçti hiçbir adım atılmadı

Çift maaş alan bürokratlar tepki çekerken, Erdoğan geçen sene yaptığı açıklamada sorunun çözüleceğini söylemişti. Yeni Şafak yazarı Ünlü, Erdoğan'ın sözlerinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen herhangi bir adım atılmadığını kaydetti.

Yeni Şafak yazarı Ünlü'den 'çift maaş' tepkisi: Erdoğan'ın sözlerinin üzerinden bir yıldan fazla geçti hiçbir adım atılmadı

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinde Ahmet Ünlü imzasıyla yayımlanan “Kamuda birden fazla maaş alanlara hâlâ çözüm üretilemedi” başlıklı yazıda, muhalefetin gündemde tuttuğu “çift maaş” konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına rağmen mesafe alınamadığı kaydedildi.

“BİR YILDAN FAZLA SÜRE GEÇMESİNE RAĞMEN BU KONUDA HALA ÇÖZÜM ÜRETİLEMEMİŞTİR”

Ünlü imzalı yazıda şu satırlar yer aldı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafından 12.03.2021 tarihinde açıklanan Ekonomi Reform Paketi’nde kamu personelini ilgilendiren kritik konular vardı. Ancak geçen zaman içerisinde bu konuda mesafe alınamadı. Özellikle muhalefetin kanatmaya çalıştığı, istisnai durumları sanki genelmiş gibi sunduğu konular çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Pakette yer alan konuları tekrar hatırlatmaya çalışacağız.

Cumhurbaşkanı tarafından 12.03.2021 tarihinde yapılan açıklamada; “Kamu görevlileri, kadrolarına bağlı pozisyonları dışında, en fazla bir kurumun yönetim veya denetim kurullarında görev alabileceklerdir.” ifadelerine yer verilmişti. Muhalefetin üzerinde ısrarla durduğu ve muhalif basında sürekli köpürtülen bu sorun kökten çözüme kavuşturulacaktı. Ancak bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen bu konuda hala çözüm üretilememiştir.”

Yapılacak düzenlemenin çok boyutlu ve geniş kapsamlı olacağını söyleyen Ahmet Ünlü, konuyla ilgili adım atılmadığını belirtti.

Etiketler
Yeni Şafak