Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi'nden bir istifa daha: Ömer Turan'dan 'gizli HDP'liler saldırıyor' açıklaması

Zafer Partisi'nin kurucuları arasında olan Ömer Turan, partiden istifa ettiğini açıkladı. Turan, "Bakıyorum, gizli HDPliler, benim üzerimden Ümit hocaya saldırmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi'nden bir istifa daha: Ömer Turan'dan 'gizli HDP'liler saldırıyor' açıklaması

Ümit Özdağ, İYİ Parti’den istifa ettikten sonra Zafer Partisi’ni kurdu.

Zafer Partisi, siyaset arenasındaki hamlelerinin sıklaştırırken partiden de istifalar geliyor. İstifa kararı alan isimlerden birisi de Ömer Turan oldu.

Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. “Sizin gibi kafalar yüzünden AK parti 20 yıldır iktidarda. Ben sizi ikna etmek için, kendimle hesaplaşmadım, ben Atatürk’e karşı vicdani sorumluluğumdan dolayı kendimle hesaplaştım. Sizi ikna gibi bir niyetim yok, siz ikna olsanız ne yazar. Siz kimsiniz ya” diyen Ömer Turan, Ümit Özdağ’ın itirazlarına rağmen geçen ay GİK üyeliğinden istifa ettiğini şimdi de partiden istifasını verdiğini kaydetti.

“GİZLİ HDPLİLER, BENİM ÜZERİMDEN ÜMİT HOCAYA SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR”

Ömer Turan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İslamcı iken çok sert eleştirdiğim Ümit Özdağ’ı Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi olduğu için destekledim. Hocayı Yalnız bırakmamak için parti kuruluşunda kurucular kurulu ve GİK üyesi olarak yer aldım. Bu kararımdan dolayı kişisel olarak çok ağır bedel ödedim. Pişman değilim

Geçen ay Ümit Hoca çok itiraz etmesine rağmen, kendi isteğimle GİK üyeliğinden ayrıldım, Genel merkezdeki odamı boşalttım. Şimdi yine çok kızacak ama bugün itibariyle Kurucular kurulu üyeliğinden de istifa ediyorum. Hoca engellemesin diye de istifayı vermeden buradan açıklıyorum.

Ben Atatürkçü ve Türk milliyetçisi Ümit Özdağı yalnız bırakmamak için bedel ödeme pahasına onu destekledim ve yanında dimdik durdum. Atatürk çizgisinde ki Türk milliyetçiliğinin temsilcisi olduğu sürece ne pahasına olursa olsun sonuna kadar onu destekleyeceğim. Asla vazgeçmem.

Hocanın ısrarını kıramadım, kurucularda yer aldım. Eski islamcı Ömer Turan Zafer partisinde yer almış eleştirileri çıkınca, 6 ay önce, kurucular kurulu, GİK üyeliği ve partiden istifa etmiştim. Hoca vazgeçirdi, ben de hocayı yarı yolda bırakmamak için istifamı geri almıştım.

Bakıyorum, gizli HDPliler, benim üzerimden Ümit hocaya saldırmaya devam ediyor. Bunlara fırsat vermemek ve daha rahat hareket etmek için Zafer partisi kurucular kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. Zafer partisi ile hiç resmî ilişkim kalmadı. Bakalım şimdi ne bahane bulacaksınız.”

Etiketler
HDP Saldırı Ümit Özdağ Zafer Partisi Ömer Turan