Bahçeli’nin ‘eli’ işe yaradı, Alaattin Çakıcı’ya bir iyi haber de Yargıtay’dan

MHP lideri Bahçeli’nin ‘özel’ çabalarıyla 16 yıl kaldığı cezaevinden tahliye edilen suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı için yargıdan bir iyi haber daha geldi. Yargıtay'dan, Çakıcı’nın 17 yıl ceza aldığı mahkeme kararını bozmaya yönelik ilk adım geldi.

Bahçeli’nin ‘eli’ işe yaradı, Alaattin Çakıcı’ya bir iyi haber de Yargıtay’dan

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye yakın tarihinin önemli figürlerinden, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nin adı kimi zaman siyasi ilişkileriyle kimi zaman da yeraltı dünyasında yaşananlarla gündeme geldi.

Ülkücü kimliğiyle tanınan ve uzun yıllar cezaevinde kalan Çakıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çabaları sonucu serbest bırakılmıştı.

AF ÇAĞRISI, HASTANE ZİYARETİ, İNFAZ DÜZENLEMESİ

12 Mayıs 2018'de Bahçeli Twitter hesabından genel af çağrısı yapmış; Alaattin Çakıcı'nın da adını vererek "Kader kurbanlarının sahipsiz olduğunu mu düşünüyorlar?" ifadelerini kullanmıştı:

"Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?”

Bu paylaşımdan bir hafta sonra, Alaattin Çakıcı cezaevinde sağlık sorunları yaşadı ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedaviye alındı. Tutuklu olarak hastanede olan Çakıcı’nın önemli bir ziyaretçisi olmuştu: Devlet Bahçeli.

Bahçeli’nin ‘eli’ işe yaradı, Alaattin Çakıcı’ya bir iyi haber de Yargıtay’dan - Resim : 1

"Rahatsızlığı nedeniyle önemli sıkıntılar çekmeye başlamış bir şahsı cezaevinde mahkum tutacaksın. Bunu hiç dikkate almadan mafya diyeceksin. Yetki bende olsa şimdiye kullanmıştım" diyerek Çakıcı'nın cezaevinde olmasını eleştirdi. Ziyaret, MHP'nin resmi Twitter hesabından duyuruldu.

Bahçeli’nin açıklamaları ve MHP’nin “af” çağrısı sonucu hazırlanan yeni infaz düzenlemesi kapsamında 16 yıldır cezaevinde bulunan Çakıcı, 15 Nisan 2020 tarihinde tahliye edilmişti.

90’LI YILLARIN BULUŞTUĞU FOTOĞRAF

Alaattin Çakıcı’nın tahliye olması da sonrası da yaşananlar da ayrı birer tartışma başlığı olarak Türkiye’nin gündemine geldi.

Çakıcı’nın tahliye sonrası Bodrum Yalıkavak’taki marinada eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Albay Korkut Eken’le çekildiği fotoğraf, 90’lı yılların hafızalarda tazelenmesine neden oldu.

Bahçeli’nin ‘eli’ işe yaradı, Alaattin Çakıcı’ya bir iyi haber de Yargıtay’dan - Resim : 2

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, ifşalarında Yalıkavak Marina ve Mehmet Ağar’la ilgili çeşitli iddiaları dillendirmişti.

KILIÇDAROĞLU’NA TEHDİT

CHP Genel Başkanı Kemal 17 Kasım 2020’de partisinin TBMM grup toplantısında, yargıdaki reform tartışmalarına değinerek hükümete, "Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?" diye sormuştu.

Bu ifadelerin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Çakıcı, Kılıçdaroğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için "Saray'ın bekçisi" ifadesini kullanmasına tepki göstererek, "Akıllı ol" demiş ve CHP liderini tehdit etmişti.

Bahçeli de Alaattin Çakıcı’yı yalnız bırakmamıştı.

Alaattin Çakıcı'yı "dava arkadaşım" sözleriyle niteleyen Bahçeli, desteğini "Değerli ülküdaşım Alaattin Çakıcı'ya mafya bozuntusu demek, yeraltı dünyasının karanlık yüzü suçlaması getirmek müfteriliktir, seviyesizliktir" ifadelerini dile getirmişti.

YARGITAY’DAN YENİ KURTARMA ADIMI

Cumhur İttifakı’nın liderlerinden Bahçeli’nin sonsuz desteğini arkasına alan Çakıcı hakkında görülmekte olan başka davalar da var…

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel mahkemece "Tasarlayarak öldürmeye azmettirmeye teşebbüs" suçundan 17 yıl hapse çarptırılan Alaattin Çakıcı’nın temyiz başvurusunu inceledi. Başsavcılık, yetersiz gerekçelerle hükümler kurulduğunu ve karar duruşmasında Çakıcı’nın savunmasının alınmadığını belirtilerek, kararın bozulmasını talep etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin karara dair incelemesini sürdürdüğü öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Alaattin Çakıcı’nın önderliğinde suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün 2017 yılında 25’in üzerinde, "Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurma", "Suç örgütlerinin oluşturduğu korkutucu güçten yararlanarak yağmaya teşebbüse azmettirme", "Suç örgütlerinin oluşturduğu korkutucu güçten yararlanarak tehdit", "Tasarlayarak öldürmeye azmettirme", "Kasten yaralamaya azmettirme", "Nitelikli yağma", "Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Kasten silahla genel güvenliğin tehlikeye sokulması", "Nitelikli yağmaya teşebbüs" suçunu işlediği belirtiliyor. İddianamede aralarında Alaattin Çakıcı’nın da bulunduğu 27 sanığın 3 yıl 6 aydan 210 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep ediliyordu.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 Eylül 2020 tarihinde görülen karar duruşmasında Alaattin Çakıcı, yeğeni Adem Çakıcı’ya karşı işlediği iddia edilen "Tasarlayarak öldürmeye azmettirmeye teşebbüs" suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cumhur İttifakı’nın hamleleriyle cezaevinden çıkan Çakıcı, omzundaki diğer davaların yüklerinden de kurtulmaya başladı.

Etiketler
MHP Yargıtay Alaattin Çakıcı Cezaevi