Dilipak'tan AKP'ye eleştiri: Aklımızı kiraya vermeyelim

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP'ye hakkında açılan dava üzerine yüklendi.

Dilipak'tan AKP'ye eleştiri: Aklımızı kiraya vermeyelim

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, “Hasbihal” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Dilipak, İstanbul Sözleşmesi'ni konu aldığı “AK Parti içindeki FETÖ’nün zihniyet ikizi ve AKP’nin papatyaları” başlıklı yazısı üzerine AKP’nin şikayeti üzerine hakkında açılan davayı ele aldı.

Kendisi üzerinden muhafazakar kesimin hedef alındığını öne süren Abdurrahman Dilipak, AKP’ye yüklendi. Dilipak, "Kurtarıcı beklemeyelim, aklımızı kiraya vermeyelim, övünmeyi-dövünmeyi bırakıp ciddi bir nefs muhasebesine ihtiyacımız var" dedi.

Dilipak’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ya onlardansınız ya da onlara karşısınız. Eleştiri istemiyorlar. Sonrası malum. Kritik eşik aşıldıktan sonra yokuşaşağı koşar gibi giderler. Bu kez onlar kendilerini savunacak bir dost da bulamazlar. Eski dostlar düşman olur. Ebu Müslim Horasani’nin dediği gerçek olur, bir kez daha.

O kadar çok aile davası var ki. Sahi nasıl oldu da bu ülkede kişiler birbiri ile bu kadar davalı hale geldi. Aile davaları nasıl böylesine patladı düşünmek gerek. İnsanlar devlet ile devlet adamları ile nasıl bu kadar davalı oldu.

AK Parti ve KADEM’in suç duyurusu ile başlayan dava kritik bir zamana denk geldi. Pandemi, Ukrayna ve yeni dünya düzeni tartışmaları, ekonomik kriz, siyasi kriz, içtimai kriz, seçim tartışmaları arasında bugün bir de bu dava var tartışılan.

Bu dava aslında, bir yandan bugün Türkiye’de hukukun geldiği durumu gösteren bir turnusol kağıdı görevi yapacak. Öte yandan; bir de Türk siyasi tarihinde bugün AK Parti iktidarının geldiği noktayı tespit açısından önemli bir dava..

Bu dava eğer uzun sürecek olursa, nihai karar verilene kadar ve belki ondan sonra da tartışılmaya devam edecek.

İnşallah birilerinin bu konuları yeniden düşünmesine ve bir uyanışa vesile olur.

Aslında bu dava sadece benim davam değil, benim şahsımda yargılanan bir toplumsal kesim var.

Bir bakıma bana yönelik olarak birileri ‘Kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle’ demiş oluyor.

Birileri daha o ilk gün ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun’ diye soruyordu.

Kim olduklarını biliyoruz artık. Bu süreçte bu sonucun sorumluluğunu üstlenen en az bir düzine kişi var. Nedense o birileri şimdilik seslerini çıkarmıyorlar. Seslerini çıkarsalar etraflarından tepki görecekler. Öte yandan; etraftakiler, mevcudu da kaybetme korkusuyla sessiz kalmayı tercih ediyor.

Bir de bir türlü gerçeği içlerine sindiremeseler de, bunu açıkça telaffuz etmek istemiyorlar. Oysa gidişat ortada. Ve ortalıkta derin bir ‘sessuzluk’ var.”

Etiketler
Yeni Akit Akit gazetesi Abdurrahman Dilipak