İbrahim Kiras'tan 'Geççek' yorumu: 'Önemsedikleri için kızıyor onlar da Tarkan'a'

İbraihm Kiras, Tarkan'ın AKP iktidarı tarafından hedef gösterilmesini "Orhan Gencebay veya Mazhar Alanson gibi tanınıp sevilen şarkıcıların kendilerine gösterdikleri belli belirsiz teveccühü fazlasıyla önemsiyorlar." sözleriyle yorumladı.

İbrahim Kiras'tan 'Geççek' yorumu: 'Önemsedikleri için kızıyor onlar da Tarkan'a'

Megastar Tarkan'ın 'Geççek' şarkısı sözleriyle Türkiye'nin gündemine oturdu.

Türkiye'nin pop müzik devi Sezen Aksu'nun ardından Tarkan da şarkısı ile iktidarın hedefi oldu.

Tarkan toplumun muhalif kesimlerini birleştirirken şarkı yayımlandığı günden bu yana gündemin en fazla tartışılan konuları arasında yerini alıyor.

Karar yazarı İbraihm Kiras ise bugünkü köşesinde Tarkan'ın şarkısını ve iktidarın Tarkan'ı neden hedef gösterdiğini yazdı.

Kiras, "Orhan Gencebay veya Mazhar Alanson gibi tanınıp sevilen şarkıcıların kendilerine gösterdikleri belli belirsiz teveccühü fazlasıyla önemsiyorlar. Aynı şekilde muhalifler ise bu isimlere tercihlerinden dolayı kızıyorlar. Yani önemsedikleri için. Bugün Tarkan’ın yaptığı şarkıdan dolayı hükümet taraftarlarından çok sert tepki görmesi, vatan hainliği ile suçlanması da bu yüzden. Yani önemsedikleri için kızıyorlar onlar da Tarkan’a. Önemsiyorlar çünkü toplumun önemsediğini görüyorlar." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kiras, "Sezen Aksu’ya karşı başlatılan manasız linç kampanyasının yarı yolda sona erdirilmesinin ve “dilini koparırız” retoriğinden geri adım atılmasının da sebebi “Minik Serçe”nin toplum nezdinde sahip olduğu derin ve geniş itibarın kendisine yöneltilen suçlamaları kolayca püskürtebildiğinin görülmüş olmasından başka bir şey değildi." değerlendirmesinde bulundu.

İBRAHİM KİRAS'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Orhan Gencebay Tarkan