Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışı, AKP'de nasıl yankı buldu?

İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sözlerin AKP içerisinde nasıl yankı bulduğunu aktardı. İktidar partisine mensup çoğu siyasetçinin, böyle bir adımı beklediği görüldü.

Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışı, AKP'de nasıl yankı buldu?

Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'nin sık sık Haziran 2023'te yapılacağını söylediği seçime bir buçuk yıldan az kala kamuoyunun gözü, muhalefetin adayının kim olacağına çevrildi.

Bazı anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere birçok ismin adı öne çıkıyor.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili son açıklamasında birlikte hareket ettikleri beş muhalefet partisinin genel başkanının teklif etmesi durumunda cumhurbaşkanı adaylığını kabul edeceğini söyledi. İmamoğlu ve Yavaş'ın belediye başkanlığı görevlerine devam edeceğini kaydetti.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki yazısında bu çıkışın AKP içerisinde nasıl yankı bulduğunu aktardı. Meclis'te konuştuğu gazeteci ve siyasetçilerin şu yorumları yaptığını söyledi:

"1 - Bir bölümü, ‘Ben zaten böyle bir çıkış bekliyordum’ dedi.

2 - ‘Bir süredir zaten dile getiriyordu’ diyenler oldu.

3 - ‘Sürpriz değil. Zaten bir süredir ben adayım diyordu’ diyenler çoğunluktaydı.

4 - Kimi milat verdi. CHP’li Bülent Kuşoğlu’nun açıklaması ile Kılıçdaroğlu’nun adaylık sürecini başlattığını söyledi.

5 - Hani 6 lider Parlamenter Sistem’e dönüş için bir araya gelmişti? Hani öncelikleri kimin cumhurbaşkanı olacağı değil, sistem konusuydu? Daha baştan samimi değiller."

Selvi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Kemal Kılıçdaroğlu