HDP'li Saruhan Oluç: 'Nereden Buldun Yasası'nı hep birlikte çıkartalım

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Yolsuzluk, hırsızlık, haksız kazancın bu kadar arttığı bir ülke ve iktidarda, gerçekten yolsuzluk ve hırsızlık karşısında samimi tutuma sahipseniz, ‘Nereden Buldun Yasası’nı hep birlikte çıkartalım" dedi.

HDP'li Saruhan Oluç: 'Nereden Buldun Yasası'nı hep birlikte çıkartalım

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündemde yer alan konulara ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 'Yolsuzluk Algı Endeksi'nde Türkiye'nin son 10 yılda en çok puan kaybeden ülkeler arasında yer aldığını belirten Oluç, "38 puanla 180 ülke arasında 96. sıraya düşmüş vaziyette. Yani Türkiye’de yolsuzluk, usulsüzlük, haksız kazanç, hırsızlık almış yürümüş" dedi. Ardından şunları kaydetti:

'GEÇMİŞTE 'NEREDEN BULDUN KANUNU' VARDI, AKP 2003'TE KALDIRDI'

"Geçmişte bir, 'Nereden Buldun Kanunu' vardı. İktidara geldiği zaman AKP, 9 Ocak 2003’te kanunu kaldırdı. Bu yok artık. Yolsuzluk, hırsızlık, usulsüz harcamanın, haksız kazancın bu kadar arttığı bir ülke ve iktidarda, siz gerçekten yolsuzluk ve hırsızlık karşısında bir samimi tutuma sahipseniz, ‘Nereden Buldun Yasası’nı hep birlikte çıkartalım. Özellikle bürokratlar ve siyasiler başta olmak üzere herkes bu kanun kapsamına alınsın herkes. ‘Nereden buldun’ sorusunun cevabını vermek zorunda kalsın.

"İKTİDARIN SAMİMİ OLUP OLMADIĞINI GÖRECEĞİZ'

Bu kanun teklifini Meclis’e veriyoruz. İktidarın; haksız kazanç, yolsuzluk, hırsızlık konusunda samimi olup olmadığını göreceğiz. Nereden Buldun Kanun Teklifi kabul edilsin ve herkes, siyasiler ve bürokratlar başta olmak üzere denetlensin. Açıklama yapmak zorunda kalsınlar. Nereden bulduklarını açıklasınlar. Aksi takdirde, bu hırsızlıkların önüne geçmek mümkün değildir.

Etiketler
Kartal HDP Yolsuzluk Saruhan Oluç