Abdurrahman Dilipak: Böyle bir cemaatten kim ne hayır bekler

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında cemaat eleştirisiyle dikkat çekti. Dilipak, "Kişilik ve şahsiyet mektebi olması gereken mekanlar bozulunca, cemaatin oluşma mekanları tevhidden uzaklaşınca tefrikanın, fitnenin merkezi oldu” dedi.

Abdurrahman Dilipak: Böyle bir cemaatten kim ne hayır bekler

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, cemaatlerle ilgili eleştirilerini bugünkü köşesinde yazdı.

Dilipak, "Cemaat hem kavram ve hem de müessese olarak dejenere oldu. Cami, dergah gibi kişilik ve şahsiyet mektebi olması gereken mekanlar bozulunca cemaatin oluşma mekanları tevhidden uzaklaşınca tefrikanın, fitnenin merkezi oldu” ifadelerini kullandı.

Günümüzde gerçekleştirilem uygulamalara ve gruplaşmalara eleştirilerde bulunan Dilipak, "Herkes aynı bütünün parçaları olarak insanları hakka ve hayra çağıracaktı hani. Herkes kendine çağırıyor. Allah’ın emrine uymazsan haram, Resul’ün sünnetine uymazsan mekruh, onlar gibi düşünmezsen dinden çıkarsın. Bunlar ittihada değil tefrikaya hizmet ediyorlar bu halleri ile. Kimi zaten uluslararası sistemin Truva atı olmuş kimi gırtlağına kadar akçeli işlere karıştırmış. Siyasetle al gülüm-ver gülüm. Sünni’si, Alevi’si fark etmiyor. Kimi zaten uluslararası sistemin taşeronu olmuş. Böyle bir cemaatten kim ne hayır bekler." dedi.

ABDURRAHMAN DİLİPAK'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Yeni Akit Şili Abdurrahman Dilipak