Antikapitalist Müslümanlar’dan HDP’li Oya Ersoy’a destek: AKP’nin yaptığı çarpıtma ve haksızlık

AKP’yi gericilikle suçladığı için ağır eleştiriler yöneltilen HDP Milletvekili Oya Ersoy’a destek veren Antikapitalist Müslümanlar, “Emevi, Abbasi, Osmanlı ve AKP din anlayışı İslam'ın en gerici ve en bağnaz yorumudur.” Açıklaması yaptı.

Antikapitalist Müslümanlar’dan HDP’li Oya Ersoy’a destek: AKP’nin yaptığı çarpıtma ve haksızlık

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Meclis'te Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri sırasında yaptığı konuşma, AKP’liler ve yandaş medya tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Oya Ersoy konuşmasında AKP iktidarına yönelik "Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı'yı, 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik ve ne 500 yıl ne de 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok. Götüremezsiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu video şöyleydi:

Bu konuşmasının ardından AKP'li siyasiler ve yayın organlarının "İslam düşmanı" diyerek hedef aldığı Ersoy'a Antikapitalist Müslümanlar grubundan destek geldi.

''İSLAM DÜŞMANI YAFTASI ÇARPITMA VE HAKSIZLIKTIR''

Antikapitalist Müslümanların twitter hesabından yapılan açıklamada, “Oya Ersoy'un Kerbela'dan bu yana yaşanan saltanatçı ve tutucu İslam yorumuna ve AKP'nin "dindar toplum" dayatmasına karşı sarf ettiği sözlere "İslam düşmanı" yaftası yapıştırmak çarpıtma, ayıp, haksızlık ve soğuk savaş politikası bir zihniyetin ürünüdür.

Asırlardan bu yana bu topraklarda İslam'ın hangi yorumunun edinildiği ve topluma dayatılmaya çalışıldığı ortadadır. İslam Devleti ya da İslam Toplumu antiİslami'dir. Devletin dini adalettir. Emevi, Abbasi, Osmanlı ve AKP din anlayışı İslam'ın en gerici ve en bağnaz yorumudur.” denildi.

Etiketler
HDP Milletvekili Müslüman Osmanlı