Dikkat çeken yorum: Erdoğan taktik değiştirdi

Halk TV yazarı Tezkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taktik değiştirdiğini belirtti. "Çünkü 20 yıl süren iktidarı döneminde 'Sorun yok' deyince sorunun yok olmadığını gördü. Artık Bahçeli gibi davranmıyor. Sorunu kabul ediyor ama sorumluluğu almıyor" dedi.

Dikkat çeken yorum: Erdoğan taktik değiştirdi

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmayı yorumladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE kamerasıyla çekilen görüntüsünün basına servis edilmesini ve 10 yaşındaki bir çocuğun kürsüye çıkarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'hain' demesini 'normal karşılayan' Cumhur İttifakı ortağı, elektrik ve benzin zamları, yüzde 50'ye vuran enflasyon gibi can yakan meseleleri ise gündemine almamıştı.

Tezkan, bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2002'de Kürt sorunuyla ilgili soruya verdiği yanıtı hatırlattı: “Sorun var diye inanmayacaksın. Yok diye inanacaksın. Sorun var diye inanırsan sorun olur. Sorun yok dersen, sorun ortadan kalkar. Biz böyle bir sorun yok diyoruz.”

'ERDOĞAN AYNI TUTUM İÇİNDE DEĞİL'

Ardından şunları kaydetti:

"Erdoğan aynı tutum içinde değil. Taktik değiştirdi çünkü 20 yıl süren iktidarı döneminde sorun yok deyince sorunun yok olmadığını gördü. Artık Bahçeli gibi davranmıyor.

Sorunu kabul ediyor ama sorumluluğu almıyor. Mesele geçen akşam düzenlediği basın açıklamasında şu cümleye kurdu; ‘faiz, kur, enflasyon şer üçgenine hapsetmek istediler. Hamd olsun bu oyunların hepsini bozduk.’

'ERDOĞAN'IN 'SORUN VAR AMA SORUMLUSU BEN DEĞİLİM' DEMESİ İÇİN BULUNAN FORMÜL'

Ne demek bu… Çözemedim. Türkiye’yi, bizleri kim veya kimler şer üçgenine hapsetmek istedi? Kim, ne yaparak faizi, kuru, enflasyonu zıplatarak Türkiye’yi hapsetmeye kalktı? Bu sorunun cevabı yok.. Erdoğan’ın sorun var ama sorumlu değilim demesi için bulunan formül."

Etiketler
Halk TV