Erdoğan: 'Büyükelçilerin, muhalefet tarafından arzuhal haline getirilmesi Türkiye'nin bağımsızlığı için zararlıdır'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da partisinin İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir büyükelçi ile yaptığı görüşme üzerinden muhalefete yüklendi.

Erdoğan: 'Büyükelçilerin, muhalefet tarafından arzuhal haline getirilmesi Türkiye'nin bağımsızlığı için zararlıdır'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da partisinin İl Danışma Toplantısı'nda konuşuyor.

Erdoğan bu arada yaptığı açıklamalarda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir büyükelçi ile yaptığı görüşme üzerinden muhalefete yüklendi.

Erdoğan, ''Büyükelçilerin, muhalefet tarafından arzuhal haline getirilmesi Türkiye'nin bağımsızlığı için zararlıdır'' diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bu gençlik, hiçbir partiden olmayan gençlik.

Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi sel felaketinin yaralarını en kısa sürede sarmayı başardık.

Dünyada en gelişmiş ülkeleri dahi sarsan salgın sürecini en az hasarla atlatan ülkelerden biriyiz.

AKP'nin ulaştığı seviyelere muhalefetin vizyonu bile ulaşamıyor. Biz Türkiye'nin itibarini yükseltmeye çalışırken; onlar yabancı büyükelçilere ülkemizi şikayet ediyorlar.

6 MİLYARLIK YOLSUZLUK İDDİASI

Biz proje üretirken; icraat yaparken, onlar sadece iftira peşinde koşuyor, çamur atıyorlar. Ellerine tutuşturulan her kağıdı belge zannedip ülkemize çamur atmaktan başka yol bilmiyorlar.

Bay Kemal ve yandaşları hergün yeni bir yalanla rezil olmaktan usanmadılar. Şimdiye kadar onlarca kez hem bize hem bakan arkadaşlarımıza tazminat ödemeye mahkum oldular. Avukatlarımız aracılığıyla hukuka başvurduk.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

AKP ve Cumhur İttifakı olarak kendi siyasi ikbalini milletin üzerinde gören bir anlayışı doğru bilmiyoruz. Özellikle iktidara giden yolun sandık yerine yabancı devletlerin kapısında aranmasını zararlı görüyoruz.

Büyükelçilerin, muhalefet tarafından arzuhal haline getirilmesi Türkiye'nin bağımsızlığı için vahim bir durumdur. Türkiye'yi böyle bir duruma düşürmeye kimsenin hakkı yoktur.

Bay Kemal'in elinde CHP'nin rotasını kaybetmesi en çok CHP'li seçmeni rencide ediyor. Gazi'nin partisi diye oy verdikleri partinin yabancı muhipleri partisine dönüşmesine tepki duyuyorlar.

Biz nasıl rahatsızlık oluyorsak, CHP'li seçmenler de rahatsız oluyorlar. Bu omurgasızlık, ilkesizlik Gazi Meclisi'mize yakışmıyor.

Muhalefetin gündemi ile bizim gündemimiz arasında dağlar kadar fark var. Bizim siyasete bakış açışımızla muhalefetin bakış açısı arasında fark var.

Biz siyasetinin merkezine ahlakı, erdemi koyan bir geleneğin temsilcisiyiz.

Batıda ne varsa doğuda da aynısı olsun, kuzeyde ne varsa güneydede aynısı olsun. Bu amaçla Trabzon'a 45 milyar lira tutarında yatırım yaptık.

Yaptığımız tüm yatırımları CHP'nin oyunlarına karşı yaptık. Ne başardıysak milletimizle başardık. ''

''VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ''

Erdoğan daha sonra Akçaabat'ta da bir konuşma yaptı.

Erdoğan şöyle konuştu: ''Ben sizi seviyorum. Allah için seviyorum. İstanbul'u yönetmek için yola revan olduğumuzda yanımızda siz vardınız. Ülkeye hizmet yolculuğa çıktığımızda yanımızda siz vardınız. Vesayeti yenerek milli iradeyi sağladık. Son terörist ölünceye kadar terör ile mücadelemize devam edeceğiz.

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomiden biri haline getirerek; milletimize verdiğimiz bir sözü daha tutacağız.

Türkiye için hiçbir hayali, hiçbir projesi olmayanların oyunlarını bozmalıyız. Ruhları tek parti faşizminden öteye geçmeyenlerin kazanımlarımızı yok etmelerine seyirci kalmayacağız. Önümüzdeki seçimlerde, bir kez daha sandıkları patlatarak; ülkemizin demokrasi yolculuğunu kesintiye uğratmamaya kararlıyız. ''

Etiketler
Trabzon Ekrem İmamoğlu Muhalefet Türkiye