Mustafa Destici: 'Seçimlerin sonucunu biz belirleyeceğiz'

BBP'nin 29'uncu kuruluş yıl dönümü için düzenlenen etkinlikte konuşan Genel Başkan Mustafa Destici, iktidardaki Cumhur İttifakı'na desteklerini yineledi.

Mustafa Destici: 'Seçimlerin sonucunu biz belirleyeceğiz'

Ankara'da Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 29'uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle etkinlikler gerçekleştirildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici programda açıklamalarda bulundu.

DHA'nın aktardığına göre; Destici, Cumhur İttifakı ile ilgili görüşlerinin net olduğunu kaydederek, "Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerimiz başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına, birliğine, bağımsızlığına, anayasasına bağlı her siyasi partiye saygı ile yaklaşıyoruz. Aynı hassasiyeti, kendimiz ve her siyasi parti için, herkesten bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Destici, "Eksiklerimiz muhakkak olmuştur; ancak 29 yıldan bugüne gelen çizgimizle çelişecek tek kelime söylemedik. Tek bir yanlış işin içinde olmadık. Tek bir yanlış karara imza atmadık. Bu süreçte, eksik teşkilatlarımızı tamamladık. Üye sayısını en yüksek oranda artıran siyasi parti olduk. Seçimlere 1 yıldan biraz fazla bir zaman var. El ele vereceğiz, omuz omuza mücadele edeceğiz ve seçimlerin sonucunu biz belirleyeceğiz. İnanıyorsanız başarırsınız, inanıyorsanız başaracaksınız. Yarınlar bizimle olacak. Yarınlar 'Büyük Birlik' olacak. Sahada biz de varız ve olacağız" diye konuştu.

'KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ'

Destici, BBP'nin Türkiye'nin sistem değişikliği ihtiyacını telaffuz eden ilk siyasi parti olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, büyük ölçüde, BBP'nin kurulduğundan bugüne program ve beyanlarında yer alan tekliflerini içermekte. Gönül rahatlığıyla, referandumda ‘evet’ oyu kullandık, kararımızın arkasındayız. Referandumda kabul edilen yönetim biçiminin Türkiye’yi daha güçlü hale getirdiğini ve son dönemde maruz kaldığımız dış baskıların da bunun neticesi olduğuna inanıyorum" dedi.

Etiketler
Mustafa Destici Cumhur İttifakı İttifak Seçim