Erdoğan, AKP'li Fatma Şahin'e rektörü sordu: Skandal anlar mikrofon açık kalınca ortaya çıktı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'e yaptığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e rektörü sordu. Şahin, rektörü şikayet etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelere ve bilimsel eğitime müdahalesine eleştiriler sürereken bugün Gaziantep'te gerçekleştirilen etkinlikte mikrofonlara yansıyan sözler pes dedirtti.

ERDOĞAN, FATMA ŞAHİN'E REKTÖRÜ SORDU

Gaziantep Şahinbey Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan'ın paylaştığı görüntüye göre Erdoğan, toplu açılış töreni için kürsüdeyken yanındaki AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e doğru eğilerek "Rektörden şikayetçi misiniz?" diye soruyor.

FATMA ŞAHİN, REKTÖRÜ ŞİKAYET ETTİ

Fatma Şahin ise bunun üzerine "Çok kötü çok kötü. Tam bir deli.” yanıtı veriyor.

Gaziatep Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın ''tam bir deli'' olarak tanımladığı Profesör Arif Özaydın, 2020 yılının Eylül ayında Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Gaziantep Üniversitesi rektörü olarak atandı.

Lisans, yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayan Profesör Özaydın hakkında son birkaç aydır intihal iddiaları dile getiriliyordu.

Göreve geldikten sonra üç farklı genel sekreterle çalışan Gaziantep Üniversitessi Rektörü'nün tutumu nedeniyle sekiz dekanın görevlerinden istifa ettiği belirtiliyor.

İşte o anlar:

Etiketler
Gaziantep Ordu Recep Tayyip Erdoğan Fatma Şahin