'Bunun adı intikam değilse ne?' dedi ve açıkladı: İşte AKP'nin İstanbul'da engellediği projeler!

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugün kaleme aldığı yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun attığı tweeti paylaşarak AKP'nin intikam aldığını yazdı.

'Bunun adı intikam değilse ne?' dedi ve açıkladı: İşte AKP'nin İstanbul'da engellediği projeler!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüs alımı ve yeni bir metro hattının inşaatının başlayamaması nedeniyle geçtiğimiz gün attığı bir tweet ile isyan etmişti. İmamoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

Cumhubaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız. Ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge’ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz onu anlamadık! Milyonlarca vatandaşın kullanacağı İncirli – Sefaköy – Beylikdüzü metrosunun yapımını kimse engelleyemeyecek. Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır. Ama bir imza eksik. NEDEN?

AKP'NİN ENGELLEDİĞİ PROJELER

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, AKP tarafından engellenen bazı projeleri yazdı. O projeler şöyle:

* Uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı olan BELTUR tarafından işletilen İstanbul’un tarihi sembollerinden Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlandı. Giriş ücreti 30 TL’den 100 TL’ye çıkarıldı.

* İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmak üzere düzenlediği bağış kampanyasına izin verilmedi.

(İBB Başkanı İmamoğlu’nun İçişleri Bakanı Soylu’ya tepki göstermesi üzerine bakanlığa bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü vakfın talebine izin verildiğini duyurdu.)

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Ekmek büfelerinin sayısını arttırma girişimi İBB Meclisi’nde AKP ve MHP grupları tarafından kabul edilmedi.

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, İBB’nin yeni taksi plakası teklifi 12 kez reddedildi.

* İBB’nin salgın önlemleri kapsamında yardıma muhtaç vatandaşlara destek için başlattığı bağış kampanyası için açılan hesaplara bloke kondu.

* AKP’li Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz’ adlı etkinlik otobüsünü bulunduğu
alandan kaldırdı.

* KİPTAŞ’ın AKP döneminde 300 milyon liraya aldığı arsalar, 23 Haziran 2019 seçimleri sonrasında AKP grubunun teklifi ve oylarıyla “yeşil alan” ilan edildi.

* Belediye şirketlerine ve iştiraklerine yönetici atama yetkisi, belediye başkanlarından alınarak belediye meclisine verildi.

* İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘150 mahalleye 150 kreş’ sloganıyla başlattığı “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında Bahçelievler ve Büyükçekmece’de yapılması planlanan iki alandaki plan değişikliği AKP- MHP grubu tarafından reddedildi.

* Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) tarihi Haydarpaşa Garı’nın ve Sirkeci Garı’nın atıl durumda olan depo sahaları bölgesini ‘’kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere’’ kiraya vermesi ihalesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katılması engellendi.

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketlerinden Hamidiye Su A.Ş.’ye kamu kurumları tarafından Ekrem İmamoğlu seçimi kazandıktan sonra ambargo uygulandı.

* İBB’nin mülkiyetinde bulunan sosyal konutların dar gelirli vatandaşlara verilmesiyle ilgili teklif, İBB Meclisi’nde AKP Grubu tarafından onaylanmadı.

Can Ataklı'nın yazısının tamamına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
Can Ataklı İstanbul Ekrem İmamoğlu