Mersin'de miting için verilmeyen meydana Kılıçdaroğlu ve Akşener birlikte çıkıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 3 Ocak'ta birlikte katılacağı temel atma töreni için "Bir engel çıkacağını sanmam" dedi.

Mersin'de miting için verilmeyen meydana Kılıçdaroğlu ve Akşener birlikte çıkıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'de daha önce ana muhalefet partisi liderinin miting yapmasına izin verilmeyen meydanda temel atma törenine katılacak.

Ayrıntıları, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugünkü yazısında aktardı.

"Madem 'miting' demeden Cumhuriyet Meydanı veriliyorsa, CHP de 3 Ocak 2022'de o meydanda temel atma töreni düzenlenmesini kararlaştırdı. Tören, Mersin için son derece önemli. Çünkü metronun temeli atılacaktı" diyen Öztürk, şöyle devam etti:

'KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTE AKŞENER DE MERSİN'DE OLACAK'

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde ittifak yapılmamış, İYİ Parti de aday çıkarmıştı. Durum, bugün çok farklı. Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanları da 3 Ocak'ta Mersin'de yapılacak törene davet edildi. Eğer programda değişiklik olmazsa; Kılıçdaroğlu ile birlikte Meral Akşener de Mersin'de olacak."

Öztürk, bu noktada 3 Ocak'ın Mersin'in kurtuluş günü olduğunu hatırlattı.

"Kurtuluş günü 3 Ocak'a Mersin'de yerel yönetim tarihinin en büyük yatırımını yapmak yakışır. İşte bu amaçla Mersin Metrosu'nun temeli kurtuluşun 100. yıl dönümünde atılıyor" ifadesini kullanan Sözcü yazarı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in "Mersin Metrosu inşaatını başlatarak ilk kazmayı vuracak ve kentimizin geleceğine yönelik yaptığımız en büyük yatırımın startını vermiş olacağız" dediğini aktardı.

VAHAP SEÇER: BİR ENGEL ÇIKACAĞINI SANMAM

Öztürk, valiliğin yine yasaklama getirmesine pek ihtimal verilmediğini belirtti. Vahap Seçer'in de "Orası belediyemizin tapulu malı. Valiliğe temel atma töreninin yapılacağını, asayişin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması için başvurdum. Bir engel çıkacağını sanmam. Ayrıca, tapulu malımız üzerinde yapacağımız bir etkinlik için izin istememize de gerek yok" görüşünde olduğunu söyledi.

Etiketler
Vahap Seçer Mersin Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu