Erdoğan hedef aldı: İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında özel teftiş başlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da İBB personelleri arasından 'terörle ilişkili' kişiler bulunduğunu iddia etmiş ve İBB'yi hedef almıştı. Bakanlık açıklamasında; 737 personel 'terörle iltisaklı' ilan edildi.

Erdoğan hedef aldı: İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında özel teftiş başlattı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) hedef alan sözlerinin hemen ardından İçişleri Bakanlığı özel teftiş başlattı.

Siyasette 'işe alım tartışması', İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında 'terör örgütleriyle bağlantılı' 557 kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alındığını iddia etmesiyle başladı.

BAKAN SOYLU İDDİA ETTİ, İMAMOĞLU'NDAN YANIT GELDİ

Soylu'nun bu sözlerine yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "86 bin İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanını zan altında bıraktı. Bakanın bu yaptığı ilk değil onlarcasını yaptı. Bekledim ki herhalde İBB'den gelip onları alacaklar. Çünkü terör örgütü üyesi ise bu kişiler, gelip tutuklayacaklardır" dedi. İmamoğlu, bu sözler karşısında harekete geçeceğini belirterek, "Kişisel haklarıma saldırı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumuna saldırı üzerinden hukuk önünde hakkımı arayacağım" şeklinde konuştu.

'EMNİYET BİRİMLERİNDEN BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILMADI'

İBB Sözcüsü Murat Ongun da, "Çalışanların hiçbirinin işe girişte adli sicil kaydına rastlanmadı. Bu konuda Emniyet birimlerince de herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı" açıklamasında bulundu. CHP'den farklı zamanlarda gelen yanıtlarda da Bakan Soylu'nun İBB'yi hedef alan açıklamaları kesin bir dille yalanlandı.

ERDOĞAN İBB'Yİ HEDEF ALDI, İDDİALARI YİNELEDİ

Bugün ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkarıp aralarında terör örgütüyle iltisaklıların da bulunduğu 45 bin kişiyi aldılar" ifadelerini kullanarak İBB'yi hedef almayı sürdürdü.

BAKANLIK DUYURDU, ÖZEL TEFTİŞ BAŞLATILDI

Erdoğan'ın bu açıklamalarının hemen ardından İçişleri Bakanlığı, İBB'de işbaşı yaptırılan bazı çalışanların 'örgüt iltiasıklı' olduğu iddiasına ilişkin özel teftiş başlatıldığını duyurdu.

BAKANLIK 737 KİŞİYİ 'İLTİSAKLI' İLAN ETTİ!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; İBB'de işe başlayan personeller açıkça suçlanarak şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden; 455'inin PKK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı ıolduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitker üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel tespştker üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır."

BAŞSAVCILIĞIN İDDİANAMESİ DE KONU EDİLDİ

Bakanlığın açıklamasında, İBB'ye "DİAYDER referansıyla PKK iltisaklı kişilerin yerleştirildiğine yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tepsitler sonucunda İstanbul cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki iddia ve tespitler de bahse konu özel teftişin kapsamındadır" ifadeleri de yer aldı.

İBB'DEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA SERT YANIT

Bakanlığın açıklamasına İBB'den sert yanıt geldi. "Devlet sosyal medyadan idare edilemez" denilen açıklamada, "'Terör bağlantılı' kişiler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır" yanıtı verildi.

Etiketler
İçişleri Bakanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Bakanlık