Bakan Nebati, iş insanlarından 100'er milyon doları piyasaya sürmelerini mi istedi? Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

CHP Lideri Kemal Kılıçdaoroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş insanları ile görüşmesinde piyasaya 100'er milyon doları sürmelerini istediği iddiaları hakkında konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaoroğlu, İstanbul Sanayi Odası ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında asgari ücrette alım gücünün düşmesine ve ekonomik krize dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Asgari ücretin sanayi üzerinde uluslararası rekabet gücünü olumsuz etkilememesi için asgari ücretin vergiden muaf olması lazım. Bunu da ifade ettik.

İKTİDARIN İŞ İNSANLARINDAN PİYASAYA 100'ER MİLYON DOLAR SÜRÜLMESİNİ İSTEDİĞİ İDDİASI

Devlet akılla yönetilir. Mantıkla yönetilir. Devlet dayatma kültürü ile yönetilir mi? Böyle bir anlayış olabilir mi? Devlet şu anda yönetilmiyor zaten. Sağlıklı yönetilmiyor. Devlet şu anda savruluyor.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Merkez Bankası kendisine ait olmayan dolarları satarak acaba doları frenleyebilir miyim diyor. O nedenle biz toplum daha büyük sorunlarla karşılaşmasın diye bir an önce seçimin olmasını istiyoruz.

Yoksa seçim olur veya olmaz. Veya zamanında olur. Ama gecikilen her günün topluma maliyeti artacaktır.

Önümüzdeki süreçte gıda krizi ile karşılaşacağız. Ekilmeyen topraklarımız var. Çiftçi ciddi sorunlarla karşı karşıya şu anda. Acaba iktidarın, saray ve şurekasının bundan haberi var mı?

Emin olun dünyadan haberleri yok bunların? Ülkeyi yönetemiyorlar. Nereye gittiğini bilmiyorlar. Ne yaptıklarını da bilmiyorlar. İnatla devlet yönetilmez.

Etrafındaki hiçbir bakan da "Ya efendim bu yanlıştır" diyemiyor. Hiçbir bürokrat da, "Bu yanlıştır" diyemiyor. Çünkü dediği zaman görevinden alınacak. İşinden olacak.

Etiketler
Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı