Bülent Arınç: Sedat Peker belgeselinde olduğumdan haberim yoktu!

AKP’nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç Sedat Peker röportajının da bulunduğu 140 Journos’un belgeseli hakkında açıklamalarda bulundu.

140 Journos ekibi, hakkında organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla iddianame hazırlanan Sedat Peker'i konu edinen 'Ya devlet başa' adlı belgeseli yayımladı. Belgeselde, birçok isim yer alırken, Türkiye'nin yaşadığı olaylar ve Sedat Peker'in olaylardaki rolü anlatıldı.

Belgesel de yer alan isimlerden biri de Cumhurbaşkanlığı YİK eski üyesi Bülent Arınç oldu.

ARINÇ'TAN AÇIKLAMA

Halk Tv'de yayınlanan Haberaktif programa katılan AK Parti'nin kurucularından ve Cumhurbaşkanlığı YİK eski üyesi Bülent Arınç, Sedat Peker röportajının da bulunduğu 140journos'un belgeseli hakkında konuştu.

Röportajı neden kabul ettiğini anlatan Bülent Arınç, "140journos, kendilerini çok takdir ediyorum. Görüşlerimi almalarından çok memnun oldum. 140journos, 4 kağıt üzerinde konuyu bana döktü. Konu daha çok devletin işleyişi ile ilgiliydi.

1 SAAT 50 DAKİKA KONUŞTUK

Editöryal olarak da kurala dikkat ettiklerini söylediler. Ben röportajı kabul ettim. 1 saat 50 dakika röportaj yaptılar. Bana ait olan kısmı 20 dakikada özetlemişler. Sonra 12 dakikaya düşürmüşler. Kurgu onlara ait senaryo onlara ait.

"KONUŞMAMDA SEDAT PEKER'LE İLGİLİ BİR ŞEY YOK"

Sedat Peker belgeseli için konuştuğunu bilmediğini söyleyen Bülent Arınç, "Benim konuşmamda Sedat Peker yok veya Sedat Peker'le bağlantılı bir şey yok. Sedat Peker belgeseline konuşmadım. Peker belgeselinde olduğumu söylemediler. Röportajın hangi maksatla kullanılacağını bilmiyordum" diye konuştu.

140 JOURNOS, BELGESELİN BAŞINDA BELİRTTİ

140 Journos, belgeselin giriş kısmında "Editöryel bir tercihle gizlilik sözleşmeleri kapsamında röportaj verenlerin isimleri birbirilerine bidirilmemiştir." uyarısının yapıldığı görüldü.

Etiketler
Sedat Peker Bülent Arınç