Erdoğan'ın 'sosyal medya' rahatsızlığı: Eski yol arkadaşı anlattı, Korkusuz yazarı 'her şey bunun için' dedi!

Devlet eski Bakanı, Başbakan eski yardımcısı ve CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, TELE1 ekranlarında yayımlanan "Türkiye Nereye?"de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın 'sosyal medya' rahatsızlığı: Eski yol arkadaşı anlattı, Korkusuz yazarı 'her şey bunun için' dedi!

TELE1 ekranlarında yayımlanan "Türkiye Nereye?" isimli programa katılan Abdüllatif Şener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sosyal medyadan rahatsız olduğunu ifade etti.

Sokak röportajı yapan 3 ismin gözaltına alınması tartışmalara neden olurken, Erdoğan'ın eski yol arkadaşlarından Abdüllatif Şener de tartışmalara dahil oldu.

VATANDAŞ ARTIK FARK EDİYOR

Şener, "Erdoğan sosyal medyadan çok rahatsız. Yapılan paylaşımlardan, yapılan yorumlardan, atılan Tweetlerden rahatsız oluyor. Üstelik artık sadece geniş kitleler değil her konunun bilim adamı da paylaşımlar yapıyor. Örneğin Türkiye'nin en önemli iktisatçıları çok bilimsel, zaman zaman güncel ve zaman zaman doktrinel değerlendirme ve eleştiriler yapıyorlar. Vatandaş artık neyin nasıl olduğunu öğrenmeye başladı, hükümetin açıklamalarının sonucunda politika olarak yanlış yapıldığını fark ediyor." değerlendirmesini yaptı.

MUHALEFETİN SESİNİ KISMAK İÇİN

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı da bugün kaleme aldığı yazısında Erdoğan'ın sosyal medya ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Ataklı "Zamanında çok kullandığı sosyal medyanın şimdi kendisine zarar verdiğini düşünüyor." dedi.

Medyanın muhalefetin sesini iyiden iyiye kıstığını aktaran Ataklı, "Erdoğan gazete ve televizyonların yüzde 95’ini kendine bağladı.Gerçi buna rağmen şikayetçi ve halk da yüzde 95’e değil, yüzde 5’e inanıyor." değerlendirmesini yaptı.

İKTİDAR BAŞ EDEMİYOR

"İktidar sosyal medyayı bir saldırı alanı olarak kullansa da buradaki muhalefetle öyle kolay baş edemiyor. İşte bunu tehlike olarak algılayan Erdoğan, konuyu ulusal güvenlik sorunu gibi görüyor." değerlendirmesini yapan Ataklı, Erdoğan'ın sosyal medya konusunda daha da sertleşebileceğini söyledi.

"Gündemde baskın seçim var" diyen Ataklı, "Erdoğan bu seçimi muhalefeti tamamen susturmadan ve medyayı sadece kendisini destekler hale getirmeden kazanamayacağını çok iyi biliyor." değerlendirmesini yaptı.

Can Ataklı'nın bugünkü yazısına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
Milletvekili Türkiye Abdüllatif Şener