Erdoğan kurmaylarını 'Muhalefete karşılığını verin' diye uyardı, AKP'li ismi örnek gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında kurmaylarına "Çıkıp muhalefete karşılığını verin. Sessiz kalmayın" diye seslendiği, bu kapsamda AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'nu örnek gösterdiği öğrenildi.

Erdoğan kurmaylarını 'Muhalefete karşılığını verin' diye uyardı, AKP'li ismi örnek gösterdi

Türk lirasının yabancı paralar karşısındaki değer kaybının hızlanması ve hayat pahalılığının her geçen gün daha fazla hissedilir hale gelmesiyle muhalefet, iktidar partisine yönelik eleştirilerini sertleştirdi.

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de acil seçim talebiyle yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı bir miting düzenledi. Vatandaşların yoksulluğa ilişkin isyanı gündeme damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, grup başkanvekillerinden 'muhalefetin, özellikle de CHP’nin partiye yönelik tutumları ile ilgili sessiz kalmamalarını istediği' öğrenildi.

'MUHALEFETE KARŞILIĞINI VERİN'

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre Erdoğan’ın, grup başkanvekillerine, “Çıkıp muhalefete karşılığını verin. Meclis’te aktif olun, sessiz kalmayın” dediği kaydedildi.

AKBAŞOĞLU'NU ÖRNEK GÖSTERDİ

Erdoğan’ın AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nu da “örnek gösterdiği” belirtiliyor.

İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın bir yurttaşa küfür etmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda sert tartışmalara neden olmuş, İYİ Partililer ile AKP ve MHP’li milletvekilleri arasında gerilim yaşanmıştı.

AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu’nun küfre ilişkin sözleri gerilimi tırmandırmıştı. Erdoğan, Akbaşoğlu’nu 'örnek göstererek', iktidarın yürüttüğü politikalara karşı 'gerekli cevabı vermelerini istediğine' dikkat çekiliyor.

Etiketler
Muhalefet Recep Tayyip Erdoğan