Bu defa Erdoğan'ın yazısı yayımlandı: Doğu Perinçek'ten Saray'a çok tartışılacak 'Kemalist' adım

Vatan Partisi'nin ideolojik yayın organları arasında yer alan Teori dergisinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazısı yer aldı.

Bu defa Erdoğan'ın yazısı yayımlandı: Doğu Perinçek'ten Saray'a çok tartışılacak 'Kemalist' adım

Aydınlık hareketinin 1990 yılından beri yayınladığı Teori dergisi, adından da anlaşıldığı gibi okuyucularına sol siyasal teorik perspektif sunan bir dergi olarak biliniyor.

Görev Vakfı bünyesinde bulunan ve Vatan Partisi kadroları tarafından çıkartılan Teori dergisinin yeni sayısında hiç beklenmedik bir ismin makale aldığı görülüyor.

Dergiyi yakından takip edenlerin şaşkınlıkla karşıladığı bu isim Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

ERDOĞAN'DAN "ATATÜRK'ÜN SERENCAMI TÜRKİYE'NİN YOL HARİTASIDIR" BAŞLIKLI MAKALE

Gezi zamanında ''iki ayyaşın yaptığı yasa'' sözleriyle birçok çevrenin tepkisini çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemalist Devrimde Kireçlenme-1945'' kapaklı dergiye Atatürk hakkında bir yazı yazdı.

Yazının başlığı ise ''Atatürk'ün serencanı Türkiye'nin yol haritasıdır"

Yıllarca Tek Parti dönemi çıkışlarıyla Atatürklü yıllara yönelik eleştirel görüşlerini saklamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yazısının zamanlaması da hayli ilginç.

AYDINLIK HARAKETİNİN YARIM ASIRLIK LİDERİ DERGİDE ERDOĞAN'IN ARKASINDA KALDI

Daha da ilginci Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazısı Vatan Partisi Genel Başkanı ve Aydınlık hareketinin 60'lı yıllardan beri lideri olan Doğu Perinçek'in kaleme aldığı makalenin üstünde yer alıyor.

Öte yandan daha önce AKP hükümetine ve Erdoğan'a eleştirilen yönelten Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in son yıllarda Erdoğan'ın politikalarını desteklemesi tepkilere neden olmuştu.

Etiketler
Doğu Perinçek Saray Vatan Partisi