Erdoğan, dolara karşı harekete geçti: DDK'ya 'tespit edin' talimatı!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na “yüklü miktarda döviz alan kişi ve kurumların” tespit edilmesi talimatını verdi.

Erdoğan, dolara karşı harekete geçti: DDK'ya 'tespit edin' talimatı!

Sabah gazetesinde yer alan haberde “Erdoğan’ın talimatıyla kamuoyunda yaygın olarak konuşulan manipülasyon iddialarını aydınlatmak üzere çalışma başlatan kurum, manipülasyon olup olmadığını, varsa kimler tarafından yapıldığını belirleyecek” denildi.

YİĞİT BULUT İDDİALARI

Öte yandan söz konusu haber, akıllara Yiğit Bulut’a ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, Erdoğan’ın ekonomi danışmanı Yiğit Bulut’la ilgili açıklamalarda bulunmuş, Erdoğdu’nun konuşmasını paylaşan gazeteci Mustafa Hoş, paylaşımına “Saray’ın adamları dolarla birileri adına işlem yapıyor. Bu sözler kalsın hafızada” notunu düşmüştü.

DDK HER TÜRLÜ BELGEYİ İSTEYEBİLİR

DDK, kuruluş ve birimlerin her kademe ve rütbedeki görevlileriyle doğrudan yazışmaya, gerekli gördüğü elektronik ve fiziki ortamdaki gizli veya açık her türlü bilgi, belge, defter, kayıt, envanter, malzeme, mühimmat, taşınır ve taşınmazları işlem ve olayın her safhasında incelemeye, mahiyetleri uygun olanları gerektiğinde belirlediği yere istemeye veya getirtmeye, bilgi almak üzere her kademe, rütbe ve sınıftan ilgilileri çağırmaya, kurum ve kuruluşlardan temsilci istemeye yetkili.

Kurul kendisine intikal eden konulardan gerekli görülenleri ilgili mercilere aktarabiliyor. Ayrıca DDK, gizli ve açık her türlü bilgi ve belgeyi, kamu kurumları ile bankalar dahil diğer gerçek ve tüzel kişilerden isteyebiliyor. Kurum, denetleme faaliyetine yardımcı olmak üzere kurum ve kuruluşların her kademe ve rütbedeki personelini görevlendirebiliyor ve ilgili mevzuat çerçevesinde bilirkişi görevlendirilebiliyor. Kurum ayrıca, kuruluşlarca başlatılan denetlemeleri koordine edebilir veya gerektiğinde işe el koyarak yapılmış çalışmalarla ilgili bilgi ve belgeleri devralabiliyor..

Etiketler
Dolar ve hayat pahalılığı eylemleri Recep Tayyip Erdoğan Döviz